Får du en mail herfra, bør alarmklokkerne ringe

DKCERT er kommet med årets Trendrapport over trusler på internettet.

Udgivet Opdateret

Den danske sikkerhedsorganisation DKCERT er netop udkommet med årets Trendrapport, der sætter spot på den nyeste udvikling inden for sikkerhed og trusler på internettet.

I rapporten fortælles det, at en række trusler på nettet er i vild vækst. Blandt andet den såkaldte sextortion, hvor kriminelle forsøger at lokke penge ud af en ved trusler om offentliggørelse af videoer med seksuelt indhold.

Også det, der hedder hacktivisme, forventes at være i vækst. Men det er ikke noget, der rammer almindelige borgere som sådan. Hacktivisme er offentliggørelse af stjålne data om for eksempel politikere.

Derudover vedbliver phishing med at være en trussel.

Phishing er en betegnelse for falske beskeder, der ser ud til at komme fra en troværdig afsender, som svindlere bruger til at lokke følsomme oplysninger ud af ofrene.

Du kender sandsynligvis selv beskederne, der ofte enten lokker modtageren med lovning om en præmie eller advarer om, at en brugerkonto eller betalingskort vil blive spærret. Modtageren opfordres ofte til at klikke på et link, hvor man så skal udfylde nogle personlige oplysninger. Det kan for eksempel være brugernavn, kodeord eller oplysninger om betalingskort.

I galleriet over artiklen kan du se de ti firmaer, der ifølge DKCERTs Trendrapport oftest bruges i forbindelse med phishing-mails.

Powered by Labrador CMS