Far får sin anden dom for at skjule to små børn

Børn skjules i Cameroun af faren, der nu er idømt ubetinget fængsel i to år.

To danske piger er alene uden deres forældre. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

En mand fra Cameroun er onsdag på ny blevet straffet med fængsel, fordi han har skjult to små børn for moren.

Retten i Glostrup har idømt den 44-årige Isaac Saahdong Choifor ubetinget fængsel i to år. Tidligere fik han en straf på fængsel i halvandet år for præcis den samme forbrydelse.

Det er moren, der bor i Albertslund, der er tilkendt forældremyndigheden.

– Han har anket til landsretten, siger anklager Henrik Uhl Pedersen fra Københavns Vestegns Politi.

Forbrydelsen fortsætter

Faren bragte børnene til Cameroun, da han og moren var gået fra hinanden. Men da han ikke har gjort noget aktivt for at bringe børnene tilbage, fortsætter forbrydelsen, mener anklagemyndigheden og retten.

Til bt.dk siger anklageren, at faren jævnligt taler i telefon med børnene. Pigerne har til gengæld hverken set eller talt med deres mor, siden de blev bortført ud af landet.

– Vi har skaffet moren en advokat, og en advokat i Cameroun forsøger at få børnene tilbage til deres mor. Udenrigsministeriet har været inde over, men i sidste ende er det faren, som kan skaffe dem hjem igen. Der er grænser for, hvor meget vi kan gøre, siger Henrik Uhl Pedersen.

Om dommen til faderen fortæller han, at mandens dom ikke nødvendigvis er den sidste, han står til at få.

– Han har fået to års fængsel udover den tidligere dom. Når han er færdig med sin dom, bliver han udvist af Danmark og må aldrig komme tilbage igen, men det er kun, hvis han får børnene hjem igen. Hvis han ikke gør det, så bliver han måske tiltalt igen. Så han kan teoretisk set sidde fængslet indtil børnene bliver 18 år, siger Henrik Uhl Pedersen til Bt.dk.

Flere gange tidligere har der været straffesager mod mødre eller fædre, som holder børn væk fra den, der har forældremyndigheden.

For eksempel er en iransk mand blevet straffet fem gange for den samme fortsatte forbrydelse.

Powered by Labrador CMS