FC Midtjylland og van der Vaart slår tamme Esbjerg

FC Midtjylland med Rafael van der Vaart i startopstillingen slog et defensivt Esbjerg-hold med 3-0.

ALKA Superliga FC Midtjylland – Esbjerg 9. september 2016 MCH Arena Esbjergs Bjørn Paulsen kaster indkast og træner Colin Todd dirigerer sine tropper i slutminutterne i fredagens opgør i Herning. (Foto: Frank Cilius/Scanpix 2016)

FC Midtjylland havde for første gang Rafael van der Vaart med i startopstillingen, da det fredag aften blev til en sikker 3-0-sejr hjemme på MCH Arena mod Esbjerg i Alka Superligaen. Midtjyderne fik dermed den første sejr i otte kampe.

Hjemmeholdet med Rafael van der Vaart i den spilstyrende rolle satte sig fra kampens start på begivenhederne og havde inden for kampens første halve time to forsøg på træværket foruden en række andre gode muligheder.

Midtjyderne trykkede Esbjerg helt i bund i kampens første 45 minutter, men især en stærkt spillende Andreas Nordvik i det vestjyske forsvar forhindrede mål.

Efter pausen fortsatte FC Midtjylland med at lægge tryk på Esbjerg, som ufrivilligt kom til at stå langt tilbage på banen.

De 7161 tilskuere kunne ligeledes se den tidligere Real Madrid- og Tottenham-spiller Rafael van der Vaart fordele den ene bold efter den anden, indtil han efter en times spil lod sig udskifte.

Tre scoringer på 15 minutter

Herefter tog kampen en drejning, idet midtjyderne i det sidste kvarter scorede hele tre gange. Først scorede indskiftede Martin Pusic på straffespark til 1-0, hvorefter André Rømer otte minutter senere fra tæt hold kunne prikke bolden i mål til 2-0.

Jonas Borring lukkede definitivt kampen to minutter før tid, da han fra kanten af feltet hamrede bolden op i målhjørnet.

Jess Thorup og tropper fik dermed tre vigtige point til topstriden, mens Esbjerg må sande, at der stadig er meget at arbejde med i defensiven.