FC Nordsjælland-træner: Mesterskabsslutspil vil give ro

Kasper Hjulmand håber, at FC Nordsjælland går i mesterskabspillet, så han har ro til at planlægge fremad.

FCN-cheftræner Kasper Hjulmand håber, at holdet kan klemme sig i top-6. Det giver mulighed for fremtidsplanlægning. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Udgivet Opdateret

FC Nordsjælland holdt liv i drømmen om top-6 i Alka Superligaen og dermed adgang til mesterskabsslutspillet, da holdet fredag aften knuste Silkeborg med 5-1.

Ifølge FCN-træner Kasper Hjulmand vil en tur i mesterskabsslutspillet frem for nedrykningsspillet betyde meget for klubbens muligheder for at planlægge fremadrettet.

– For mig handler deltagelse i mesterskabsslutspillet først og fremmest om, at man kan planlægge langsigtet. Vi vil med det samme få ro til at kunne planlægge næste sæson, siger Kasper Hjulmand.

– For jeg har stor respekt for det underlige nedrykningsspil, hvor få kampe kan få stor betydning. De otte hold, der er i nedrykningsspillet, kan efter næste runde ikke planlægge noget som helst.

Skal slå FC Midtjylland

En plads i top-6 til FCN vil dog stadig kræve en sejr ude over FC Midtjylland i sidste runde i grundspillet, samtidig med at andre resultater skal flaske sig for Farum-klubben.

I den nedre halvdel kan der dog stadig være noget at hente.

Vinderen af nedrykningsspillet skal op mod mesterskabsslutspillets nummer tre i to kampe om en plads i Europa League-kvalifikationen, men det får ikke Hjulmand til at spekulere i at tage en syvendeplads i grundspillet, frem for at gå i top-6.

– Sådan tænker vi slet ikke, for jeg har virkelig respekt for nedrykningsspillet, siger Hjulmand.

– Men hvis vi så ender i nedrykningsspillet, må vi få det bedste ud af det og gå efter den syvendeplads, så vi kan komme til at spille om den europæiske plads.

Målfarlige Emiliano Marcondes tror på, at FCN kan vinde grundspillets sidste kamp ude mod FC Midtjylland. Til trods for, at FCN hjemme tabte med 0-4 til FC Midtjylland i efteråret.

– Vi skal tage det gode og aggressive spil, vi har vist hidtil i foråret, med til Herning. For så tror jeg, at FC Midtjylland vil have respekt for os, siger Marcondes.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS