Fem-årig pige druknet og 13 savnes efter forlis

Søvejen mellem Tyrkiet og den lille græske ø, Lesbos, er en af de mest brugte ruter for flygtninge til at komme ind i EU på.
Udgivet Opdateret

Halvdelen af passagerne på en flygtningebåd savnes efter endnu et forlis mellem Tyrkiet og øen Lesbos.

En pige, som menes at være fem år, er omkommet og 13 andre savnes efter et bådforlis ved den græske ø Lesbos, oplyser den græske kystvagt.

En talsmand for kystvagten, Nikos Lagkadianos, oplyser, at 11 flygtninge og migranter er reddet efter ulykken på havet mellem Lesbos og Tyrkiet.

En person er selv svømmet i land.

Det er de overlevende, der fortæller, at 13 personer savnes efter forliset.

Søvejen mellem Tyrkiet og Grækenland er blevet den travleste af flere ruter for migranter og flygtninge, der søger over Middelhavet mod Europa.

De fleste af dem, som vælger den farlige tur, er flygtninge fra Syrien og Afghanistan.

Lesbos er en af flere græske øer i Det Ægæiske Hav, der har haft massive udfordringer med tilstrømning af flygtninge og migranter.

Mange har været strandet på øen i dagevis eller ugevis, da de ikke kan tage en færge til fastlandet og derfra videre til andre destinationer i Europa, fordi de mangler id-papirer.

Tusinder har været nødsaget til at overnatte i gaderne, og der har været gentagne sammenstød, når politiet har forsøgt at få kontrol over de store masser, der presser på for at komme om bord på færgerne.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS