Fem gode råd: Sikker ferie-surf på nettet

Hvis du ikke er forsigtig, kan du komme til at give dine personlige oplysninger til den forkerte.

Udgivet Opdateret

Lige om lidt er det blevet tid til at tage på sommerferie. Uanset om det betyder sommerhus, storbyferie eller festival, tager vi mobilen med for at surfe på nettet. Men det kan være farligt, hvis ikke man tænker over, hvordan man bruger nettet. Læs videre for at lære, hvordan du bliver sikker på nettet.

I en pressemeddelelse fra Yousee er firmaets mobildirektør nemlig kommet med fem gode råd til at bruge nettet sikkert på ferien.

Pas på de gratis netværk

Vi danskere er storforbrugere af mobildata og vi bruger mobilen på ferien til at tjekke spisesteder, mails eller dagens nyheder. Mange af os logger også uden betænkning ind på gratis wi-fi netværk i butikker, restauranter eller hoteller for at få dækket vores fix.

Men logger man på et åbent wi-fi netværk er der bare lige et par ting, man skal være opmærksom på. I hvert fald hvis man vil være sikker på nettet.

– Et stigende problem på mange feriesteder og i områder, hvor mange mennesker samler sig, er falske netværk, fortæller Kasper Ørtvig, der er mobildirektør for Yousee og fortsætter:

– Hopper du på et falsk netværk, er der risiko for, at dine personlige oplysninger, kontooplysninger samt mail og adgangskode kan blive opsnappet, hvis du shopper eller logger ind på hjemmesider.

Nye regler gør de nemmere

For at undgå at ens oplysninger bliver stjålet er det derfor en god ide, at tjekke hvilket netværk der er mest sikkert. Hvis du er i tvivl, så være ikke bange for at spørge.

– Sørg altid for at bruge netværk, du ved er sikre. Det bedste er netværk, hvor du skal bruge et kodeord, siger Kasper Ørtvig og fortsætter:

– Spørg ejeren af caféen, museet eller hvor du nu er hvilket netværk, som er det rigtige.

Heldigvis er det blevet endnu lettere at bruge mobilen, når rejser på ferie i EU. Fra den 15. juni er nye EU-regler nemlig trådt i kraft. De betyder, at man nu kan bruge tale, sms og data i 36 lande på samme måde, som man bruger det herhjemme. Du slipper dermed for store ekstraregninger, når man rejser i Europa. Smart!

Powered by Labrador CMS