Ferie: Vi vil både have by og strand

Dubai er en af de storbyer, hvor stranden er nærmeste nabo. Foto: Spies/Presse
Udgivet Opdateret

Storbyferier hittet gevaldigt. Men i flere storbyer kan man også få gode strande

Storbyferier bliver stadig mere populære, men mange har fortsat til gode at opleve en unik storbybonus – strandene.

– Der findes flotte strande i mange af Europas mest hotte storbyer. Cannes, Nice, Barcelona og Lissabon er blot nogle af de byer, som byder på både storbyliv og strandliv, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Spies guider til de bedste storbyer, hvor stranden er lige rundt om hjørnet:

I New York finder man alt, altid, siges det. Og strande er ingen undtagelse. I Brooklyn i New York ligger Coney Island Beach med alt, hvad man kan ønske sig af strand, sø, madboder, et akvarium og – ikke mindst – en forlystelsespark.

Foretrækker man at rejse mod øst, kan ”downtown” Dubai med verdens højeste bygning og verdens største shoppingcenter være et spændende storbyalternativ. Blot 10 minutter fra centrum kan man slænge sig i det kridhvide sand og bade i de turkisblå bølger.

Mallorcas hovedby Palma med cirka 413.000 indbyggere er en storby i det mindre format, fyldt med kulturliv, hyggelige tapasrestauranter og et væld af shoppingmuligheder. Og blot et kraftigt stenkast fra centrum ligger Palmabugten med strande for enhver smag.

– Spanien er det helt rigtige for de, der jagter kombinationen af storby og strande. Palma er populær, men også spændende storbyer som Barcelona og Malaga har fine strand tæt ved centrum, fortæller Torben Andersen.

Powered by Labrador CMS