Flere og flere nægtes forsikring

Lisbeth Maria Duelund fik afslag på at få en indboforsikring fordi hun bor i Skovparken i Kolding. Foto: Google Street View
Udgivet Opdateret

En beboer fra Skovparken ved Kolding fik afslag på en indboforsikring, fordi hun bor i et område på ghettolisten. Forbrugerrådet mener, alle bør have ret til en forsikring

– De var åbne og venlige, indtil jeg gav dem mit CPR-nummer og min adresse. Så var jeg ikke så vigtig mere. De sagde, at de ikke udsteder forsikringer i mit område.

Sådan siger 19-årige Lisbeth Maria Duelund til dr.dk om sit forsøg på at oprette en indboforsikring hos IF Forsikring. Lisbeth Maria Duelund bor i Skovparken i Kolding, som er på den såkaldte ghettoliste, og Forbrugerrådet Tænk oplyser, at flere flere personer bliver afvist af forsikringsselskaber, fordi de for eksempel bor i bestemte boligområder. Det kan for eksempel være områder, hvor der er stor risiko for indbrud eller oversvømmelser.

– Det er en trend, vi har set igennem de seneste ti år, at forsikringsselskaberne fokuserer meget på den enkeltes risiko. Det betyder, at præmien stiger for nogen og at andre slet ikke kan tegne en forsikring, siger senior-jurist Mads Mølgaard fra Forbrugerrådet Tænk til dr.dk.

Forbrugerrådet Tænk kritiserer forsikringsselskabernes finsortering og store prisdifferentiering mellem kunderne, og rådet mener, at det bør gøres ulovligt for forsikringsselskaberne at nægte folk en forsikring på grund af for eksempel deres bopæl.

IF Forsikring fortæller dog, at Lisbeth Maria Duelund godt kunne have fået en forsikring.

– Vi vurderede, at der var for stor risiko ved at give hende et konkurrencedygtigt tilbud. Derfor valgte vi at sige nej. Hun kan sagtens få en forsikring – bare ikke til en særlig god pris, siger Birgitte Ringbæk, der er presseansvarlig hos IF Forsikring.

Lisbeth Maria Duelund undrer sig dog stadig over forsikringsselskabets tilgang. Hun siger til dr.dk, at hun har boet i Skovparken i ti år uden at opleve nogen problemer. Det er lykkedes hende at få en forsikring hos et andet selskab.

Powered by Labrador CMS