Flere rumænere sigtes for kriminalitet

Flere rumænere sigtes Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Antallet af sigtelser mod rumænere er mangedoblet på få år.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet. I et svar til Folketinget fremgår det, at der i 2009 blev rejst 2.700 sigtelser mod rumænere. I 2014 var tallet steget til 10.700 sigtelser, skriver netavisen Altinget.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), er overrasket over stigningen, som han betegner som eksplosiv. Han mener, den er udtryk for, at Danmarks grænser er for åbne.

»Det er for nemt at komme ind i Danmark. Det er vi nødt til at gøre noget politisk ved. Det er også derfor, vi går til valg på at genindføre grænsekontrollen,« siger Peter Skaarup til Altinget.

Han tilføjer, at Dansk Folkeparti også ønsker højere straffe for de udlændinge, der kommer til Danmark og begår kriminalitet, og at straffen skal afsones i hjemlandet.

Mens antallet af sigtelser mod rumænere næsten er firdoblet, er det samlede antal af sigtelser kun steget med ni procent.

Retsordfører for Socialdemokraterne Trine Bramsen mener, det er et udtryk for en målrettet indsats mod blandt andet rumænske kriminelle, når politiet rejste flere sigtelser mod dem i 2014, end de gjorde i 2009.

»Regeringen har haft et intensivt fokus på netop østeuropæiske kriminelle. Når antallet af sigtelser stiger, er det, fordi politiet får fat i flere kriminelle, end de gjorde tidligere. Jeg ser det som enormt positivt, at den indsats virker,« siger Trine Bramsen til Altinget.

Hun understreger, at kriminaliteten i Danmark generelt set er faldende.

Hos Rigspolitiet bekræfter man, at der er etableret forskellige målrettede indsatser, som har båret frugt, og så pointeres det, at en enkelt person kan gøre sig skyldig i flere forhold.

Powered by Labrador CMS