Flere sygeplejersker dropper arbejdet

Sygeplejersker i Grindsted insisterer på, at det er vejen frem at nedlægge deres arbejde

61-årige Gerda Møller Kristensen er en af de sygeplejersker, som nægtede at arbejde torsdag morgen.
61-årige Gerda Møller Kristensen er en af de sygeplejersker, som nægtede at arbejde torsdag morgen.
Udgivet Opdateret

Se flere fotos i bunden af artiklen

Torsdag morgen nedlagde en gruppe sygeplejersker fra Sydvestjysk Sygehus i Grindsted arbejdet i en time fra klokken 7.45-8-45. 

Det er overenskomststridigt at nedlægge arbejdet ifølge Arbejdsretten, men sygeplejerskerne, som normalt arbejder på anæstesi- og operationsafdelingen, har fået nok.

- Det er et opråb til politikerne. Vi er bekymrede for vores sundhedsvæsen og vores patienter, fortæller 61-årige Gerda Møller Kristensen, der er anæstesisygeplejerske, til Newsbreak.dk.

Banner og protestsang

Den gruppe sygeplejersker, som var stimlet sammen ude foran sygehuset med et stort banner og sang en protestsang skrevet til anledningen, ser ingen anden udvej.

For Gerda Møller Kristensen handler det mindre om hendes eget personlige ønske om at få en højere løn og mere om bedre arbejdsforhold og et velfungerende sundhedsvæsen.

- Lige nu har vi store problemer med at fastholde og rekruttere medarbejdere. Det er i øjeblikket hver anden stilling, som ikke besættes. Overarbejde og overarbejdsbetaling er ikke holdbart i længden, fastslår hun.

Sygeplejerskerne skrålede med på den protestsang, som var skrevet til anledningen.
Sygeplejerskerne skrålede med på den protestsang, som var skrevet til anledningen.


Klar melding fra tillidsrepræsentanten

Sygeplejerskernes tillidsrepræsentant har været ude for at bede kollegaerne vende tilbage til arbejdet.

I og med at de deltog i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, får de ikke løn for den time, hvor de nedlagde arbejdet. Og derudover skal de betale en bod, som Arbejdsretten har fastsat.

Til spørgsmålet om, hvorvidt sygeplejerskerne kan forstå, hvis man mener, at det er meningsløst og forkert at nedlægge arbejdet, lyder svaret:

- Jeg går ud fra, at disse personer, som mener det, gerne vil have nogen til at varetage og passe på deres nærmeste, som bliver syge - også i fremtiden. 

Sygeplejerskerne i Grindsted er ikke de eneste, som nedlagde arbejdet her til morgen. Det gjorde flere af deres kollegaer på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg også.

Powered by Labrador CMS