Forbrugerombudsmanden anmelder net-firmaer for vildledning – igen

Tre firmaer er meldt til politiet. To af dem har prøvet det før. De er begge ejet af samme selskab.

Magnus Kjøller.KLIK dig videre og se, hvordan en abonnementsfælde virker. Så kan du skelne den fra reelle tilbud. Foto: PR foto, CM Network.
Magnus Kjøller.KLIK dig videre og se, hvordan en abonnementsfælde virker. Så kan du skelne den fra reelle tilbud. Foto: PR foto, CM Network.
Udgivet Opdateret

Forbrugerombudsmanden har netop anmeldt tre firmaer for at vildlede og lokke kunderne. Det fremgår af en pressemeddelelse fra netop Forbrugerombudsmanden, der helt præcist kalder firmaernes forretningsmetoder for ‘abonnementsfælder’.

I alle tre tilfælde drejer det sig om, at man for et meget beskedent beløb – typisk mellem 1 og 29 kroner – kan erhverve sig køkkenmaskiner, laptops, kameraer og lignende. Det er der i sig selv ikke noget galt i. Men da man samtidig tegner et abonnement, der ligger på mellem 299 og 399 kroner om måneden, opstår problemet, da disse abonnementstegninger er meget lette at overse.

Det fremgår kun med lille eller utydelig skrift på hjemmesiden, at man med betalingen af 1 kr. også tegner et abonnement. Efterfølgende benytter virksomheden forbrugerens betalingskortoplysninger til at trække 299 kr. hver måned, skriver Forbrugerombudsmanden blandt andet.

Magnus Kjøller Holding ApS

Et af de anmeldte firmaer – Pointworld A/S – hører under firmaet Magnus Kjøller Holding ApS. Dette firma ejer også Lotto 24 Aps, der er et andet af de politianmeldte firmaer.

Pointworld A/S, der har skiftet navn fra Pointshop, har tidligere været i Forbrugerombudsmandens søgelys, hvilket resulterede i, at det blev idømt en bøde på 60.000 kroner. Også dengang for at vildlede kunderne.

Lotto 24 ApS har også været anmeldt før – begge selskaber for det samme, som også denne gang er omdrejningspunket i politianmeldelserne.

En hetz

– Vi føler, der bliver drevet hetz mod os, lyder det fra CM Network til Newsbreak.dk, da vi ringer til firmaet.

Der er ingen personer i firmaet, der vil citeres med navn.

– Det er firmaets generelle holdning, at vores betingelser er tydelige og klare. Derudover har vi ingen yderligere kommentarer, får Newsbreak.dk at vide i telefonen.

Men I har jo været anmeldt før?

– Det er mange år siden.

Så du mener ikke, at det er det samme, I er anmeldt for denne gang?

– Nej.

I tager den altså i retssalen, hvis det kommer dertil?

– Ja.

Magnus Kjøller

Manden bag firmaet Magnus Kjøller Holding ApS – Magnus Kjøller – er en driftig mand. Det fremgår tydeligt af firmaets hjemmeside.

Nogen vil sikkert mene, at han er et nummer for driftig. Under alle omstændigheder har han flere gange været i medierne søgelys for at vildlede sine kunder – blandt andet i forbrugerprogrammet Kontant på DR.

Udover bøden på 60.000 kroner for vildledende markedsføring i 2013 er der i revisorens rapport for firmaet CM Network A/S i 2015 blevet nævnt en overtrædelse af momsbekendtgørelsen.

Fakta er dog, at resultatet efter skat (i 2015) endte på 18,2 millioner kroner, hvilket er væsentlig mere end i 2014. Herefter er den bogførte egenkapital – formue – i Magnus Kjøllers koncern på 71,2 millioner kroner. Ud af de 18,2 millioner kom de 12,1 fra CM Network A/S. (Kilde: Nordjyske).

Magnus Kjøller bor til dagligt i Dubai.

Abonnementsfælder

Det sidste firma, der er meldt til politiet er LetsSayIt Aps. Også denne anmeldelse er for vildledning af kunderne og for at lokke dem i abonnementsfælder.

LetsSatIt ApS’ telefonnummer virker ikke – der er blot en mailadresse til kundeservice. Den har Newsbreak.dk skrevet til.

Ifølge markedsføringslovens § 3 må en erhvervsdrivende ikke bruge vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer, såfremt dette er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes eller andre erhvervsdrivendes økonomiske adfærd på markedet, oplyser Forbrugerombudsmanden

I galleriet over artiklen kan du se, hvordan en abonnementsfælde virker. Klik dig igennem – så er du godt forberedt, hvis du skulle støde ind i en.

Powered by Labrador CMS