Forhøjet bøde Til Københavns Kommune for løbsk skraldebil

Arkivfoto: Per Johansen
Udgivet Opdateret

Københavns Kommune skal betale 5.000 kroner mere i bøde i sagen om en løbsk miniskraldebil, der i 2012 dræbte en 63-årig amerikansk turist på Strøget.

Tidligere i år blev føreren af den eldrevne skraldebil, en renovationsarbejder fra Københavns Kommune, i Københavns Byret idømt 20 dagbøder á 250 kroner for uagtsomt manddrab og en betinget frakendelse af kørekortet.

Kommunen blev også tiltalt, men frifundet for uagtsomt manddrab og overtrædelse af færdselsloven. Til gengæld blev kommunen idømt en bøde på 40.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Den bøde blev mandag i Østre Landsret hævet til 45.000 kroner, mens resten af dommen blev stadfæstet, oplyser retten i en pressemeddelelse.

Dødsulykken fandt sted onsdag 29. august 2012, da den eldrevne skraldebil satte i gang af sig selv. Bilen nåede at ramme flere personer, heriblandt den amerikanske turist, som blev dræbt på stedet.

Undersøgelser har vist, at en sædekontakt i bilen ikke fungerede. Kontakten skulle ellers sikre, at bilen ikke kan køre medmindre, der sidder en fører i den.

Efter ulykken besluttede Københavns Kommune at tage alle lignende skraldebiler ud af drift, og de er aldrig siden vendt tilbage i gadebilledet, men er blevet solgt tilbage til leverandøren.

Statsadvokaten ønskede ifølge tv2.dk, at Københavns Kommune blev idømt en bøde på mindst 100.000 kroner. Den kommunalt ansatte fører af skraldevognen har selv anket byrettens dom til landsretten.

Powered by Labrador CMS