Formodet brandstifter fængslet for ild og onani

Fyns Politis anklager Jacob Thaarup har fået varetægtsfængslet en 41-årig mand i sagen om en række påsatte brande i og omkring Odense. I øjeblikket er manden sigtet for fire brande. Det tal kan stige.

En 41-årig mand er fængslet for flere påsatte brande i og omkring Odense. Nu skal politiet undersøge, hvor mange, manden kan knyttes til. En af dem, der skal undersøges er denne ved en roklub, som var en af de4 aller første i august 2015. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Odense har siden efteråret 2015 været stærkt plaget af påsatte brande, hvis skader beløber sig til millioner. Længe har politiet været på bar bund i sagerne om de op mod 20 brande, men torsdag ramte efterforskerne et gennembrud. En 41-årig mand blev anholdt og sigtet for først to brande, siden fire. Han blev fredag varetægtsfængslet til den 18. marts. Nu venter der de fynske efterforskere et større projekt med at kortlægge, hvor mange af de påsatte brande, manden måske står bag.

– Det er nu, den rigtige efterforskning begynder. Endelig har vi en anholdt, så nu skal vi i gang med at se, hvor mange brande, anholdte kan knyttes til. Vi skal blandt andet kigge på sammenhæng, fremgangsmåde og ikke mindst mandens færden på de tidspunkter, hvor brandene er opstået, fortæller efterforskningsleder Henrik Justesen til Newsbreak.dk. Han er leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

I forbindelse med optrevlingen af de mange sager, håber Justesen at borgere i Odense kan hjælpe med interessant viden. Derfor opfordrer han – endnu en gang – folk til at kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Nyt ansigt og navn

Efter flere måneders løben panden mod muren, offentliggjorde politiet en overvågningsvideo, der viste den formodede gerningsmand ved Dyrup Kirke. Her blev der i december antændt to brande. Det er blandt andre disse to, den nu fængslede er sigtet for. Men videoen var ikke det, der gjorde udslaget.

Henrik Justesen har tidligere oplyst til Newsbreak.dk, at politiet havde modtaget op til flere navne, der var interessante i efterforskningen.

– Men der er altså ingen, der har nævnt den sigtedes navn, fortæller han nu.

Ud over sigtelserne for at starte brande, så er manden også blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse, og det kan være i den forbindelse, at politiet er blevet opmærksomme på ham. Det vil Henrik Justesen dog ikke bekræfte.

– Det er en kombination af begge sager, siger han til Newsbreak.dk.

Krænkelsen består ifølge Ritzau af, at manden har onaneret foran en kvinde.

Lukkede døre

Fredagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre. I praksis betyder det, at offentligheden kun må få oplyst sigtelserne i sagen, mens resten af grundlovsforhøret skal afvikles uden offentlighedens – og dermed pressens – tilstedeværelse.

Samtidig betyder det også, at sagens anklager Jacob Thaarup ikke kan kommentere yderligere på sagen om de mange påsatte brande. Ifølge Ritzau oplyser han dog, at fængslingen har den årsag, at der er risiko for, at han på fri fod igen forsøger at starte brandde.

Den 41-årige, der bor i den sydlige del af Odense sammen med sin kæreste, nægter sig skyldig.

Et udsnit af påsatte brande

Powered by Labrador CMS