Forsker: Stegt flæsk kan godt være sundt

Foto: Danskernes mad / Wiking Fotografi
Offentliggjort Sidst opdateret

Stegt flæsk kan sagtens være sundt

»Stegt flæsk er da sundt nok. Det er ikke specielt fedt, da fedtet løber af, og det er en proteinrig spise,« mener professor i ernæring ved Københavns Universitet, Arne Astrup, som ikke umiddelbart vil affeje stegt flæsk som et usundt valg af en nationalret.

Opskriften på stegt flæsk i afstemningen har en begrænset mængde flæsk. Flæsket  er stegt i ovn og uden panering, og der er grøntsager som tilbehør – udover persillen i sovsen.

Hjerteforeningen har en version af stegt flæsk, som også kan bruges af hjertesyge, der ønsker at ændre på kosten uden helt at slippe de traditionelle retter.

»Jeg kan godt lide hjerteforeningens opskrift, hvor jeg blot bruger smør i stedet for margarine,« siger Arne Astrup.  Ernæringsvidenskaben står ikke længere bag tidligere tiders entydige budskaber om at vegetabilsk fedt er godt, animalsk er dårligt.

Arne Astrup fremhæver også en sund stegt flæsk-version i kok Thomas Rodes opskrift på  “Stegt flæsk som stenalderkost”, hvor man helt må undvære kartoflerne.

Professorens yndlingsopskrift på stegt flæsk er dog denne, hvor grøntsagerne blot er rykket op foran kartoflerne: Stegt flæsk med spidskål, kartofler og persillesovs.

Powered by Labrador CMS