Forslag: Nyuddannede ledige skal søge job i hele landet

FOA-formand kalder det uanstændigt, hvis nyuddannede skal tvinges til at flytte til den anden ende af landet.

I følge et forslag skal nyuddannede tvinges til at flytte til den anden ende af landet. Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Hvis en ung aalborgenser står med eksamensbevis i hånden, men uden job, så skal han eller hun være parat til at flytte til Bornholm, København eller et hvilket som helst andet sted i landet, hvor der er arbejde at få.

Sådan lyder ifølge netmediet Avisen.dk et forslag, som regeringen har lagt på bordet under de igangværende trepartsforhandlinger.

– Regeringen lægger op til, at ledige nyuddannede skal stå til rådighed for job i hele landet, fortæller Dennis Kristensen, der er formand for fagforbundet FOA, og som er med i treparts-forhandlingerne, til Avisen.dk.

– Uanstændigt

Han synes, at forslaget fra regeringen er uanstændigt.

– Uanset om du er ung og nyuddannet, midaldrende eller senior, så må der som arbejdsløs være en grænse for, hvor meget du skal jages rundt i landet.

Forslag droppet af regeringen

For to uger siden kunne Ugebrevet A4 fortælle fra trepartsforhandlingerne, at stod det til regeringen, skulle alle ledige pålægges at søge og tage arbejde overalt i Danmark. Det forslag har regeringen droppet ifølge Avisen.dk.

Det skal så i stedet være begrænset til de nyuddannede, men vel at mærke for alle typer af nyuddannede. Uanset om du har brugt rundt regnet to år på at blive sikkerhedsvagt eller sosu-hjælper, eller om du har brugt fem år på at blive sociolog eller jurist.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) ønsker ikke til Avisen.dk at fortælle om eller kommentere på, hvad der foregår i treparts-forhandlingerne, idet han betragter det som et fortroligt rum.

Dansk Arbejdsgiverforening har heller ingen kommentar, så længe forhandlingerne står på.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS