Første undersøgelse: Teknisk fejl skyld i flystyrt

Det var formentlig en teknisk fejl, der var skyld i at et fly styrtede ned i Egypten lørdag. Det viser de første undersøgelser af vraget. Ifølge flere medier meldte piloten netop om tekniske problemer kort før ulykken.

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

De indledende undersøgelser af det nedstyrtede fly i Egypten viser, at det sandsynligvis var en teknisk fejl, der var skyld i ulykken. Det oplyser sikkerhedskilder på stedet til Reuters.

Flere medier har lørdagen igennem fortalt, hvordan piloten angiveligt skulle have rapporteret om netop tekniske problemer kort inden, flyet styrtede ned. Begge flyets sorte bokse er blevet fundet og bragt til yderligere undersøgelse.

Om bord på flyet var 224 personer, der alle døde i ulykken. Omkring 150 lig blev fundet i en radius af op til fem kilometer fra selve flyvraget på den sydlige del af Sinai-halvøen, skriver Reuters.

Ved styrtet brækkede flyet over i to dele – en lille del, der brød ud i brand og en større del, der ramte en klippe.

Flyselskab tidligere undersøgt af russiske myndigheder

Flyselskabet bag, Kogalymavia, er tidligere blevet undersøgt af de russiske myndigheder – og ved seneste gennemgang blev der fundet problemer ved fly hos selskabet. Det skriver nyhedsbureauet Interfax ifølge Reuters. Men efter en inspektion i 2014 blev det noteret, at problemerne var løst.

Problemerne hos Kogalymavia har dog alligevel fået de russiske myndigheder til at indlede en undersøgelse af, om flyselskabet overholder gældende standarder for flysikkerhed. Lørdag er selskabets lokaler i Moskva blevet ransaget og flere dokumenter er ifølge Reuters blevet beslaglagt.

BNB

Powered by Labrador CMS