Forværrer FCK-problemer

Brøndby stak en kæp i hjulet på FCK ved at vinde et intenst lokalbrag med 2-1 på Vestegnen

Superliga: Brøndby IF - FC København på Brøndby Stadion , søndag den 24 oktober 2021

Vellykket pres og hurtigt, direkte spil var opskriften, da Brøndby søndag nedkæmpede ærkerivalerne fra FC København med 2-1 i egen hule.

De blågule mestre grundlagde derbysejren på et klassemål af midtbanemotoren Morten Frendrup i første halvleg, inden anfører Andreas Maxsø udbyggede føringen på et straffespark efter pausen.

Et flot mål af Jonas Wind gav FCK en reducering, men tættere på kom Jess Thorups tropper aldrig, og holdet har derfor blot vundet én af sine seneste fem superligakampe.

FCK havde igen-igen problemer med at styre slagets gang centralt, hvor de skadede midtbaneprofiler Carlos Zeca og Rasmus Falks fravær var tydeligt. Gæsterne savnede offensive løsninger og manglede fart til at true Brøndbys bagkæde.

Brøndby udnyttede omvendt sine hurtige spillere til at lægge det første pres og stresse rivalerne til at lave fejl, hvilket resulterede i to scoringer.

Brøndby IF

Brøndby IF blev stiftet i 1964 ved en sammenlægning af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Klubben fristede i flere år en tilværelse i de lavere rækker, men med formand Per Bjerregaard ved roret indledte Brøndby i 70’erne en march mod toppen af dansk fodbold.

Toppen nåede man endeligt i 1985, hvor klubben vandt sit første ud af hidtil ti mesterskaber. Senere fulgte store europæiske succeser, og i 1991 var man minutter fra at blive det første danske hold i en europæisk klubfinale.

I de senere år har Brøndby haft sværere ved at generobre magten i dansk fodbold, og klubben vandt sit seneste mesterskab i 2005.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Brøndby Stadion, der har plads til 28.000 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (11) : 1985, 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002, 2005 og 2021.

Sølv (8) : 1995, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2006, 2017.

Bronze (6) : 1993, 1994, 2009, 2010, 2011, 2015.

Pokalturneringen

Guld (7) : 1989, 1994, 1998, 2003, 2005, 2008, 2018

Sølv (4) : 1988, 1996, 2017, 2019

Kilde: brondby.com/Wikipedia

Med sejren har Brøndby 18 point for 13 kampe og ligger på sjettepladsen i Superligaen, mens FCK er toer med 25 af slagsen.

Topholdet FC Midtjylland kan søndag aften øge forspringet til FCK til seks point ved at slå Sønderjyske.

Pyroteknik og massevis af røg afbrød kampen i en god håndfuld minutter fra start, og intensiteten fra lægterne forplantede sig til banen.

Dårlig kvalitet

FCK forsøgte at tage initiativet, men for dårlig kvalitet i pasningsspillet kombineret med Brøndbys velfungerende pres gav værterne mulighed for at spille meget direkte.

I det 23. minut resulterede netop et højt pres i et boldtab fra FCK, og efter to hurtige afleveringer krøllede Brøndby-motoren Morten Frendrup bolden flot op i målhjørnet til 1-0 og sendte tilskuerne i ekstase.

Scoringen gav Brøndby vinger, og selv om FCK før pausen havde bolden mest, var Brøndby klart farligst og kunne godt have scoret yderligere.

FC København

FCK kom stærkt ud efter pausen, og Jens Stage sparkede i det 48. minut bolden i nettet ved bageste stolpe, men midtbanespillerens mål blev annulleret for offside efter brug af VAR.

Små ti minutter senere kunne Brøndby i stedet juble, da Andreas Maxsø scorede til 2-0 på et straffespark, som værterne fik efter endnu et aggressivt pres.

FCK-angriberen Jonas Wind svarede igen i det 64. minut, hvor han med fornem teknik pillede et indlæg ned og reducerede til 1-2.

Dermed var det spændende til det allersidste, men trods et afsluttende FCK-tryk og en kæmpe chance til hjemmeholdet, bød kampen ikke på flere mål.

Hovedparten af de 23.754 tilskuere kunne derfor juble over en tiltrængt derbysejr til Brøndby, efter FCK havde vundet de foregående tre dueller mod ærkerivalerne.