Frygtede fanger på flugt: Dræbte fængselsvagter i fangetransport

FBI er efter dem og advarer om, at de er yderst farlige.

FBI er lige nu efter 43-årige Donnie Russell Rowe (venstre) og 24-årige Ricky Dubose (højre). Klik videre for at se, hvem der er mest eftersøgt af FBI.Foto: Georgia Bureau of Investigation
FBI er lige nu efter 43-årige Donnie Russell Rowe (venstre) og 24-årige Ricky Dubose (højre). Klik videre for at se, hvem der er mest eftersøgt af FBI.Foto: Georgia Bureau of Investigation
Udgivet Opdateret

FBI er lige nu på jagt efter to fanger, der har slået to fængselsvagter ihjel, inden de flygtede fra en fangetransport. Det skriver CBS News.

Politiet i Georgia siger, at de to mænd er yderst farlige og ser man dem, skal man holde sig væk og ringe til politiet. Der er en dusør på 400.000 kroner for information, der kan lede til anholdelse af de to fanger.

Guvernør: Jeg vil gøre alt for at fange dem

43-årige Donnie Russell Rowe og 24-årige Ricky Dubose overmandede og uskadeliggjorde to vagter omkring klokken syv tirsdag morgen. Det skete på en fangetransport, hvor 33 fanger blev transporteret fra et fængsel til et andet. En af de to fanger skød og dræbte bagefter begge vagter.

– Min største bekymring er, at de slår flere ihjel, understreger sheriffen i Putnam County, Howeard Sills.

Guvernøren i Georgia, Nathan Deal, siger, han vil bruge alle de ressourcer det kræver for at fange de to mænd.

– Vi leder stadig desperat efter dem. De er bevæbnet med 9 millimeter pistoler, som de har taget fra vagterne, siger sheriffen og fortsætter:

– De er ubeskriveligt farlige. Hvis nogen ser dem eller kommer i kontakt med dem, skal de øjeblikkeligt ringe til politiet.

“Jeg har deres blod på mine sko”

Ifølge FBI blev de to fanger sidst set stige ind i en græs-grøn Honda Civic fra 2004. De kørte vest mod Eatonton, der ligger sydøst for Atlanta.

Sills fortæller, at de to flugtfanger efterlod de andre 31 fanger låst inde i bussen. Da de stjal Hondaen, tog de chaufførens mobiltelefon med og smed den ud af vinduet kort efter. Sheriffen tror, at de vil bryde ind et hus for at skifte deres fængselstøj ud med rigtig tøj og prøve at skifte biler for at forvirre politiet.

Sheriffen var også meget følelsesladet, da han beskrev gerningsstedet.

– Jeg så to fængselsvagter, der var blevet brutalt myrdet. Det var hvad jeg så. Jeg har deres blod på mine sko, fortalte han.

Hold jer væk

Politiet ved stadig ikke, hvordan fangerne kunne overmande vagterne.

– De var i et indburet område af bussen. Hvordan de kom igennem låsen og kom op i det andet område, ved jeg ikke, fortæller sheriffen.

Der er altid to bevæbnede fængselsvagter på fangetransporter i Georgia, men de har ikke skudsikre veste på.

Rowe var dømt for vold og bevæbnet røveri. Dubose sad bag tremmer, fordi han var blevet kendt skyldig i svindel med kreditkort, væbnet røveri og vold. Rowe har afsonet livstid uden mulighed for prøveløsladelse siden 2002. Dubose begyndte at afsone en straf på 20 år i 2015.

Myndighederne beder offentligheden om ikke at nærme sig mændene og ringe til politiet, hvis man ser dem.

Powered by Labrador CMS