FTF krydser fingre for SFs barsels-forslag

Øremærket barsel til fædre er barsel, der udelukkende kan tages af faren og ikke kan overtages af moren. Foto: Colourbox/free
Udgivet Opdateret

SF fremsætter et beslutningsforslag i Folketinget om fædrebarsel. Formanden for hovedorganisationen FTF håber på radikal velvilje.

Selvom regeringen har droppet planerne i regeringsgrundlaget om 12 ugers øremærket barsel, så er der håb i fagbevægelsen om, at ligestillingsinitiativet alligevel ser dagens lys.

SF har nemlig et halvt år efter sin udtrædelse af regeringen valgt at fremsætte et beslutningsforslag om den øremærkede barsel, efter fremtrædende politikere i Det Radikale Venstre har meldt ud, at de vil have pustet nyt liv i ligestillingen.

Hos hovedorganisationen FTF, der organiserer 450.000 offentligt og privat ansatte, er formand Bente Sorgenfrey optimistisk.

– Det er en rigtig god ide. Vi var nogle af dem, der var rigtig frustrerede dengang, regeringen valgte en anden ordning end den i regeringsgrundlaget. Det giver rigtig god mening, at fædrene får mere barsel. Vi ved, at det styrker sammenholdet i familien og giver mænd retssikkerhed for at kunne være mere sammen med deres børn, siger hun til Newspaq.

Med et flertal for SF’s beslutningsforslag kan regeringen blive pålagt at realisere den øremærkede barsel til mænd. Bente Sorgenfrey håber, Det Radikale Venstre ender med at bakke op.

– Jeg kan se, at der i det radikale bagland er opblødning omkring det her spørgsmål. Det synes jeg, man skal udnytte politisk. Og så går jeg ud fra, at socialdemokraterne holder fast i det, de tidligere har sagt, nemlig at de går ind for øremærket barsel til mænd, lyder det fra FTF-formanden.

Newspaq

Powered by Labrador CMS