Fyringsrunde kan være på vej i Carlsberg

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Carlsberg skal trimmes til den nye topchef Cees t’ Harts ankomst til juni.

Det nye besparelsesprogram har den interne titel “Fit for the future”. Tidligere programmer har kørt på standardiseringen af produktionsapparatet.

Nu er turen kommet til selve organisationen for at sikre at den nye koncernchef har optimale arbejdsbetingelser.

– Jeg vil ikke sætte antal på, hvad det betyder for vores ansatte, før vi har kommunikeret det ud internt. Nu har vi gennem en årrække bygget en organisation op, og så er det på et godt tidspunkt at se på om der er steder, hvor den skal skæres til, gøres mere fleksibel og mindske kompleksiteten. Hvad det kommer til at betyde, vil vi fortælle internt om ikke så længe. Mere vil jeg ikke sige om den sag, siger Jørgen Buhl Rasmussen til Finans.

Det betyder, at en ny og slankere organisation vil stå klar til Jørgen Buhl Rasmussens efterfølger. Cees t’ Hart slipper så for at begynde sin Carlsberg tid som den store slagter. Det klarer forgængeren. Besparelserne kommer ikke til at slå i gennem i 2015, men får effekt fra regnskabsåret 2016 skriver bryggeriet i en meddelelse.

Omsætningen i første kvartal 2015 bevægede sig opad og udgjorde i årets første tre måneder 13,5 milliarder kroner, svarede til en organisk vækst på fire procent.

Resultatet før skat lød på 97 millioner kroner, hvilket også er en forbedring på 19 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

Og det altså på trods af, at Carlsberg i Østeuropa kun omsatte for 1,7 milliarder kroner, svarende til et fald på hele 30 procent.

Powered by Labrador CMS