Godsejer udsat for pyromanbrand: -Tør ikke tænke på, hvor galt det kunne være gået

En ukendt pyroman satte tirsdag ild til en mark ved Lystrup på Sjælland med en hjemmelavet 'brandmaskine'

Godset Jomfruens Egede er den ene halvdel af Lystrup og Jomfruens Egede Godser (Foto: Søren Steffen/Scanpix)
Udgivet Opdateret

En endnu ukendt gerningsmand antændte i går tirsdag en mark ved Lystrup på Sjælland.

Ilden nåede dog ikke at brede sig, da en snarrådig knallertfører kom forbi og hældte vand på den ulmende brand, så den gik ud før det gik galt, skriver TV Øst.

Branden viste sig at være påsat – gerningsmanden havde benyttet sig af en hjemmelavet ‘brandmaskine’, som heldigvis ikke udløstes efter hensigten.

Marken tilhører Lystrup og Jomfru Egedes Godser, som også i weekenden var udsat for en markbrand.

Da skyldtes branden et cigaretskod, der var blevet smidt i vejkanten. Og her fik godsejer Joachim Moltke syn for sagn om, hvor hurtigt brande kan brede sig i tørken.

– Der brændte en tre-fire hektar på fem minutter, da ilden fik fat. Så med den vind, vi havde i går, tør jeg slet ikke tænke på, hvor galt det her kunne være gået, hvis brandmaskinen havde virket korrekt, siger godsejeren.

Godsejer er chokeret, men taknemmelig

Havde branden nået at få fat, kunne det have fået alvorlige konsekvenser for både mennesker og dyr, siger Joachim Moltke.

Og godsejeren er i det hele taget chokeret over, at folk kan finde på den slags midt i en tørkeperiode:

– Det er frygteligt, at nogen mennesker kan finde på sådan noget. Én ting er, at det kan skade høsten, det kan vi forsikre os mod. Men med den tørke vi har nu, og alt det, vi har hørt i medierne, så burde alle vide, hvor farligt det er, siger godsejer Joachim Moltke.

Havde det ikke været for en forbipasserende bilist og knallertføreren med vand, kunne branden have udviklet sig lynhurtigt. Derfor er godsejeren taknemmelig for, at der i lokalområdet bliver holdt øje:

– Vi er sindssygt glade for, at vores naboer og lokalbefolkning hjælper os. Det er en opfordring til, at vi virkelig hjælper hinanden. For der skal holdes øje i det her vejr, siger Joachim Moltke.

Og en helt speciel tak reserverer godsejeren til knallertføreren, der slukkede branden:

– Vi ved desværre ikke, hvem knallertkøreren er, der hjalp os, men vi vil rigtigt gerne takke ham. Hvis ikke det havde været for ham, så kunne det være gået rigtigt galt, siger han.

Powered by Labrador CMS