Hackernes nyeste metode lukker dig helt ude af din egen computer

Let arbejde og hurtige penge er det, der driver de kriminelle.

Du skal passe bedre og bedre på. Får kriminelle først adgang til din PC, risikerer du at miste alt, der er på den. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet fænomenet, der kaldes ransomware.” Det er en relativt ny form for kriminalitet, hvor bagmændene sørger for at få adgang til din computer og de filer, du har liggende derpå. Herfra låses du selv ude af din egen computer, og du bliver bedt om at betale de kriminelle penge for, at du får adgangen til dine filer tilbage.

Ransomware er blevet særdeles populært på det seneste, og ifølge Computerworld er angrebene på vej ind i en ny fase. Det, der gør ransomware så populært blandt de kriminelle er, at der er færre trin, den kriminelle skal igennem, før vedkommende har adgang til din computer.

De kriminelle har adgang til andre værktøjer, men fælles for eksempelvis bank-trojanere, spyware og keyloggers er, at der er en masse trin, tyven skal igennem, før vedkommende kan tjene penge på sine handlinger.

Hurtigt og let for de kriminelle

Ransomware gør det meget, meget lettere for de kriminelle at tjene deres uhæderlige dagløn, fordi der er udviklet programmer, man kan købe sig til, der løser en del af arbejdet for en, skriver Computerworld, der har fået adgang til sikkerhedsvirksomheden Malwarebytes “2017 State of Malware Report’.

Virksomheden registrerede i fjerde kvartal af 2016 400 forskellige typer af ransomware, og der er ikke noget, der tyder på, at der kommer færre varianter til i 2017. Og det værste er, at der er en ny, virkelig ondsindet type ransomware tilgængelig for de kriminelle.

Programmet får adgang til den inficerede computers opstartssystemer. Der bliver da pillet ved din computer sådan, at den ikke kan åbne dit operativsystem. Istedet starter din computer et program op, som de kriminelle har oprettet og lang ind på din computer.

Herfra bliver du bedt om at betale et beløb. Ellers er du låst ude af alt indhold, der er på din computer. På den måde har du kun to muligheder, hvis du er så uheldig, at din computer er ramt: Enten betaler du. Eller også bliver din computer ødelagt indefra.

Powered by Labrador CMS