Her er ‘Årets Bil’ i Danmark 2019

Årets bil i Danmark 2019 blev kåret 23. januar. Prisen uddeles af danske motorjournalister, og de var ikke rigtigt i tvivl om, hvem der skulle vinde.

Udgivet Opdateret

23. januar kårede foreningen af danske motorjournalister Årets Bil i Danmark 2019. FDM skriver, at valget faldt på en bil, der får ros for at være en “fornuftig, rummelig, velbygget og velkørende familiebil i den lille mellemklasse.”

Bilen var favorit blandt 14 af de 26 dommere, der var med til at vælge blandt de fem kandidater. Du kan i galleriet til denne artikel møde kandidaterne, og her kan du også se vinderen.

Bilmagasinet skriver, at 23 biler kæmpede om at komme i finalen, hvor feltet blev skåret ned til fem. Vinderen har, ifølge Bilmagasinet, forenet “komfort og underholdende køreegenskaber, med bredt motorudvalg og konkurrencedygtige priser, der starter under 200.000 kr.”

Årets Bil i Danmark 2019 er til den køreglade

FDM skriver, at vinderen er bilen “for den køreglade fører, og den fås med en virkelig velskiftende automatgearkasse, der løfter køreoplevelsen. Pladsforholdene i kabinen er også blevet bedre. Det er en god bil til familien Danmark,” ifølge Karsten Meyland Lemche, testkører på Motor og desuden formand for Motorjournalisternes Klub Danmark.

Vinderen overtager dermed titlen fra Seat Arona, der blev kåret til Årets Bil i Danmark i 2018.

Mens vinderen af Årets Bil i Danmark 2019 var ret nem at kåre for dommerne, var det en anden sag med andenpladsen. Der var kun fem point mellem nummer to og tre i årets felt af fem biler.

Årets Bil blev kåret på Forstadsmuseet i Hvidovre, hvor alle Årets Bil gennem 50 år er udstillet. Hvis du vil læse mere om den udstilling, har vi tidligere skrevet om den.

“Her er alle årets biler.”

Powered by Labrador CMS