Her er julen aflyst: Fattige børn må undvære julegaver på grund af riges snyd

Et sandt julemareridt udspiller sig i Nykøbing Mors, hvor et ønsketræ beregnet til fattige børn er blevet fjernet, efter der er opdaget svindel med juleønskerne.

Værdigt trængende børn i Nykøbing Mors må i år kigge lidt længere efter gaverne under træet. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

De sidste tre år har økonomisk dårligt stillede familier kunne ønske sig en gave til en værdi af højst 200 kroner på et ønsketræ i byen. Så har folk med lidt bedre råd kunnet donere gaven – sidste år hjalp det 35 børn, skriver TV Midtvest.

Men i år kommer det ikke til at ske. Ifølge initaitivtageren til ønsketræet, Mie Skjold, er det nemlig blevet opdaget, at velstående folk er begyndt at hænge ønsker på træerne.

Man skal ellers gå på kirkekontoret for at få udleveret en ønskeseddel, men det er blevet opdaget, at der har ligget kopier af ønskesedlerne og flydt rundt på byens skoler.

Samtidig har Mie Skjold, som via sin forretning Nif-Nif står for at uddele gaverne også kunnet konkludere, at adresserne, som ønskerne kommer fra, i høj grad er blandt byens dyreste:

– Der begynder at komme sedler fra de dyreste villaveje i byen. Altså, det er store millionvillaer, så jeg kan ikke garantere, at det er værdigt trængende, siger initiativtager Mie Skjold til TV Midtvest.

Derfor er julestemningen suspenderet for i år; Mie Skjold har valgt at droppe ønsketræet, og vil nu sammen med den lokale provst forsøge at finde en ny metode til, at de kan dele gaver ud igen næste år.

Powered by Labrador CMS