Her får unge nu gratis psykologhjælp

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Unge, der bliver ramt af psykiske problemer, skal have gratis psykologhjælp.

Det foreslår fire partier i Aarhus Byråd, der vil gøre det kvit og frit for unge aarhusianere under 25 år at gå til psykolog.

Forslaget stilles af SF, Enhedslisten, Venstre og Konservative i byrådet, og baggrunden er et stigende antal unge, der får antidepressiv medicin.

»Det er bydende nødvendigt, at den kurve brydes. De unge skal have mulighed for at få hjælp, inden de ryger ud over kanten. Både fordi vi ikke kan tillade os at lade de unge i stikken, og fordi det er økonomisk sund fornuft,« siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) i en skriftlig kommentar.

I dag koster det 386 kroner for den første konsultation hos psykologen, hvis man bliver henvist af sin egen læge. Det er mange penge for de unge, påpeger de fire partier.

»Det er dyrt at blive ramt af psykisk sygdom. Selv med en lægehenvisning og offentligt tilskud er egenbetalingen på langt over 300 kroner pr. psykologtime, og det er der rigtig mange unge, der ikke har råd til. Konsekvensen er, at hjælpen ofte kommer for sent, og risikoen for at droppe ud af uddannelsen, miste tilknytning til arbejdsmarkedet og måske komme ud i et misbrug stiger voldsomt,« siger Laila Lauridsen, der er folketingskandidat for SF.

De fire partier bag forslaget mener, at pengene til gratis psykologhjælp for de unge er givet godt ud. De henviser til beregninger foretaget af Danske Regioner, der viser, at hver krone, som bruges på psykologbehandling mod for eksempel depression, kommer fem gange tilbage i besparelser på udgifter til overførselsindkomster og senere psykiatriske forløb.

I Køge og Lyngby-Taarbæk kommuner har man indført en lignende psykologordning for unge, oplyser de fire partier.

Powered by Labrador CMS