Her kan radio desværre erstatte sociale medier

I USA virker det til, at ekstremister leder efter alternative kommunikationsplatforme

FCC advarer om, at ekstremister er ved at få smag for god gammeldags radiokommunikation som et alternativ til moderne sociale medier. Foto: Wikimedia Commons/Yonatan Horan.
Udgivet Opdateret

Den amerikanske regering advarer om, at ekstremister uden adgang til sociale medier overvejer at koordinere kriminelle aktiviteter. Det skriver CNN med henvisning til Federal Communications Commission (FCC), der i USA blandt andet regulererer kommunikation via radio, TV og satellitter.

FCC har en afdeling, der holder øje med lovbrud indenfor FCCs arbejdsområde, og det er den afdeling, der har slået alarm.

En erstatning

Ifølge CNN skriver afdelingen i advarslen, at man har set diskussioner på sociale medier, der peger på, at radiokommunikation i fremtiden vil erstatte kommunikation på sociale medier.

CNN skriver, at Facebook, Twitter og andre sociale medier er blevet mere opmærksomme på, at deres platforme kan bruges til at planlægge og opfordre til ulovligheder, efter stormen mod kongressen i USA den 6. januar.

Det kan betyde, at borgere, der eksempelvis har planer om at planlægge lignende former for aktioner, må på jagt efter et alternativ, og ifølge FCC er et af de alternativer altså radiokommunikation.

Borgere verden over kan kommunikere med hinanden via radio, og i USA er det FCC, der lægger frekvenser til, at radiokommunikationen kan blive sendt og modtaget.

Det er ikke ulovligt

Der er i sig selv intet ulovligt i at kommunikere via de dertil indrettede frekvenser, men FCC advarer alligevel om, at der er grænser for, hvad man kan få lov til at tale om, uden at myndighederne skrider ind. For myndighederne agter at skride ind, hvis en gruppe borgere begynder at planlægge ulovligheder via radiofrekvenser.

– Individer der bruger radioer på en sådan måde risikerer både bøder, at få konfiskeret udstyr og i værste fald en sigtelse, lyder det fra FCC, ifølge CNN.

Radiosignalerne er på den ene side til rådighed for kommunikation, men FCC understreger, at der er grænser for, hvad man må tale om, og det er slet og ret forbudt at snakke om at ville udføre kriminelle handlinger, lyder det fra FCC, ifølge CNN.

Powered by Labrador CMS