Hertuginde måtte kæmpe for briternes accept

Hertuginde Camilla. Foto: Wikipedia.
Udgivet Opdateret

Hertuginde Camilla måtte kæmpe for at få den britiske befolkning til at acceptere brylluppet mellem hende og prins Charles.

Hertuginde Camilla af Cornwall har ikke haft nemt ved at finde sig til rette i den royale familie.

Prins Charles’ hustru fylder fredag 17. juli 68 år, og den britiske befolkning har langsomt accepteret hertuginden.

Det har dog været en hård kamp for hertuginde Camilla at få briternes accept, og brylluppet mellem prinsen og Camilla vakte stor opstandelse hos den britiske befolkning, der ikke mente, at hun kunne erstatte prinsesse Diana.

Allerede i 1971 mødte parret hinanden, hvor de kortvarigt indledte et forhold, der endte pludseligt. I 1972 giftede prins Charles sig med den briternes darling, prinsesse Diana, som døde i en tragisk ulykke i 1997.

På trods af at både Camilla og prins Charles begge var gift, fastholdt de et stærkt venskab. Venskabet blev dog set som ret kontroversielt, og der gik rygter om, at prinsen havde været prinsesse Diana utro med Camilla.

I 1999 blev prins Charles og Camilla for første gang set sammen til et offentligt arrangement. I 2005 sagde parret ja til hinanden, og i april i år kunne det lykkelige par fejre deres 10 års bryllupsdag.

Selv om hertuginde Camilla er gift med tronfølgeren, bruger hun ikke titlen kronprinsesse. Ifølge royale iagttagere skyldes det, at hun fortsat ønsker at blive respekteret i befolkningen og ikke vil provokere ved at tage prinsesse Dianas plads.

I de senere år har den britiske befolkning taget hertuginden til sig. En YouGov-måling fra 2015, bragt i den britiske avis Express, viser, at 49 procent af briterne mener, at hun bør få titlen som dronning, når prins Charles skal overtage tronen efter dronning Elizabeth. Ved brylluppet i 2005 var kun 7 procent af befolkningen af den overbevisning.

Parret har også fået deres velsignelse af prins William, der under sin bryllupstale til hertuginde Kate fortalte, at hertuginde Camilla gjorde hans far meget glad.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS