Historisk medaljevinder død af kræft

Den russiske sensation Natalia Kudryavtseva er død af kræft. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Ruslands første kvindelige VM-medaljevinder er død af kræft

Russisk gymnastik er blevet ramt af et tragisk dødsfald. Landets første kvindelige VM-medaljevinder Natalia Kudryavtseva efter opløsningen af Sovjetunionen tabte kampen mod kræft. Hun blev kun 36 år gammel.

Natalia Kudryavtseva, kendt under navnet Bobrova inden hun blev gift, blev den første kvinde, der vandt en VM-medalje til Rusland efter Sovjetunionens ophør.

Bare 14 år gammel vandt hun bronze tilbage i 1993 under VM i Birmingham i disciplinen øvelser på gulv. To år senere, ved VM i Sabae i Japan, var hun en del af det russiske hold, der sluttede lige uden for podiet.

Det er et stykke tid siden, at Natalia Kudryavtseva fik beskeden om, at hun havde kræft i maven. I torsdags kunne hendes krop ikke længere at bekæmpe sygdommen. Hun havde undervejs i sygdomsforløbet været indlagt på klinikker i både Novosibirsk i Rusland og Tel Aviv i Israel. Det fortæller franske L’Equipe.

Det russiske gymnastiskforbunds talsperson, Elena Mikhailova, bekræfter for nyhedsbureauet AP, at den historiske medaljevinder er gået bort.

Natalia Kudryavtseva efterlader sig to børn.

Powered by Labrador CMS