Højbjerg og Vestergaard fik point i Bundesligaen

De to danske Bundesliga-kometer Pierre Emile-Højbjerg og Jannik Vestergaard kunne begge ånde lettede op, da lørdagens Bundesliga-opgør blev fløjtet af. Både Højbjergs Augsburg og Vestergaards Werder Bremen fik med overtidsscoringer hevet point i land.

To unge danskere, man slår sig på. Sådan har Bundesligaen ellers lært at kende Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard, der begge via et succesfuldt vinterskifte er gået fra marginalroller til nøglespillere på rekordtid.

U21-landsholdsanfører Jannik Vestergaard kom fra Mainz til Werder Bremen, hvor den danske fyrtårns-forsvarer lynhurtigt har stabiliseret Bundesligaens dårligste forsvar. Inden lørdagens svære udekamp mod Schalke havde Werder Bremen vundet samtlige fire opgør i foråret, og holdet var klatret fra en bundplacering op på en ottendeplads.

Med Jannik Vestergaard som en af banens bedste forsvarede Werder Bremen sig heroisk på Veltins Arena. Men efter en times spil slog Schalkes tyske stortalent Max Meyer til, og så lignede det, at Werder Bremen for første gang i 2015 skulle smage på nederlagets flade smag.

Men langt inde dommerens tillægstid dukkede Sebastian Proedl op og sikrede Bremen et sent men meget brugbart point.

Pierre-Emile Højbjerg havde været særdeles tvivlsom op til Augsburgs subtop-opgør hjemme mod Leverkusen. Men danskeren blev klarmeldt i sidste sekund og startede igen på skraldemandspositionen midt på værternes midtbane.

Her sled og slæbte Højbjerg, som var det en VM-finale. Og modstanderne fik også kærligheden at føle. Spørg bare Leverkusens brasilianske højreback Wendell, der i flere minutter måtte modtage behandling på sidelinjen efter et hårdt møde med den danske teenagers formidable fysik.

Augsburg kom ærgerligt fra land i kampen. Efter blot otte minutter scorede schweiziske Josip Drmic for gæsterne. Augsburg fik fightet sig flot tilbage, og det var helt fortjent, da Caiuby fik udlignet et kvarter inde i anden halvleg.

Det lignede bestemt Pierre-Emile Højbjerg & co’s andet Bundesliga-nederlag i træk, da Leverkusens Stefan Reinartz seks minutter før tid bragte udeholdet på 2-1. Men dybt, dybt inde i overtiden lagde Augsburg-målmand Marwin Hitz i et desperat forsøg sig op i Leverkusen-feltet, og på fuldstændig vanvittig vis lykkedes det schweiziske Hitz at udligne og sikre Augsburg et 2-2-resultat.

På ægte Bayern-maner viste suveræne Højbjergs gamle holdkammerater fra Bayern München ingen nåde, da sydtyskerne var på besøg hos Paderborn. Hele 6-0 vandt de forsvarende mestre. Robert Lewandowski og Arjen Robben scorede hver to gange, mens Mitchell Weiser og Franck Ribery stod for de to sidste mål.

I Mainz var det kamp ét efter midtugens fyring af klubbens danske cheftræner, Kasper Hjulmand. Og afløseren, schweizeren Martin Schmidt, der er den velbalancerede danskers modstykke, fik en drømmestart. Med en 3-1-sejr hjemme over Eintracht Frankfurt tog Mainz et vigtigt skridt væk fra Bundesligaens bundstrid.