Hvad hedder benzin i udlandet? Her er navnene, du skal kende

De danskere der kører på ferie i Europa kender helt sikkert til udfordringen, når man står ved en tankstation. Hvad hedder benzin i udlandet? For at undgå at fylde det forkerte brædnstof i tanken er der her en oversigt over benzinnavnene i de forskellige europæiske lande.

Benzin har ufatteligt mange forskellige navne rundt om i Europa. KLIK VIDERE OG SE EN KOMPLET OVERSIGT OVER NAVNENE I DE FORSKELLIGE LANDE. Kilde: FDM. Arkivfoto.
Benzin har ufatteligt mange forskellige navne rundt om i Europa. KLIK VIDERE OG SE EN KOMPLET OVERSIGT OVER NAVNENE I DE FORSKELLIGE LANDE. Kilde: FDM. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Mange danskere kender formentlig til udfordringen, når man havner på en udenlandsk tankstation, og man bare gerne vil fylde det korrekte brændstof på tanken. For hvad hedder benzin i udlandet?

En helt almindelig tankfuld blyfri 95 kan være en svær omgang at finde, da benzinnavnene rundt om i Europa bestemt ikke er strømlinede.

Ongelood, Sem chumbo og Lyijytön bensiini er blot et udsnit af de navne, benzin går under i de forskellige lande.

Der er dog heldigvis hjælp at hente.

FDM har nemlig udarbejdet en liste over, hvad benzin hedder i forskellige europæiske lande.

Du kan se de forskellige navne koblet sammen med det pågældende land i galleriet ovenfor.

Hvad hedder benzin i udlandet? Både navne og priser er forskellige

Ikke nok med at navnene på benzin i udlandet kan variere i høj grad fra land til land.

Også benzinpriserne kan være en jungle at finde rundt i. Det kan dog i allerhøjeste grad betale sig at sætte sig ind, hvilke lande det er billigt at tanke i, for der kan være endda mange penge at spare.

Det kan du læse mere om i denne artikel:

Der er store penge at spare: Her skal du tanke på ferien

Før du tager på kør selv-ferie er der også en række dokumenter, det er fuldstændigt afgørende, du har med i bilen. Blandt andet skal du have bilens registreringsattest med og så skal du selvfølgelig huske dit gyldige, danske pas. Se den fulde liste over obligatoriske dokumenter i denne artikel:

Meget vigtigt: Disse papirer skal du altid have med i bilen

 

Powered by Labrador CMS