I 2002 blev Elizabeth bortført fra sit soveværelse: Nu er hun for alvor bange igen

En medskyldig til kidnapningen er blevet løsladt.

Udgivet Opdateret

2002. Elizabeth Smart var kun 14 år gammel, da hun i ly for natten blev bortført fra sit soveværelse i hendes families hjem i Salt Lake City, Utah i USA. I ni måneder blev hun holdt fanget, voldtaget og gemt for offentligheden. David Mitchell og hans kone Wanda Barzee blev anholdt og senere dømt for at have gennemført kidnapningen.

2018. Mens Mitchell endnu er bag tremmer – han blev idømt livstid i fængslet for den uhyggelige handling – er tiden nu kommet til, at Barzee er en fri kvinde igen, skriver amerikanske CBS, der gennem årene har dækket sagen.

Det er ikke lykkedes for TV-stationen at finde ud af, hvad Barzee har tænkt sig med sit liv. Hvor vil hun bo og så videre. Hendes unanvgivne søster siger dog til mediet, at søsteren umiddelbart ingen steder har at tage hen.

– Hun er psykisk syg, frygtelig psykisk syg, og hun er meget manipulerende, siger søsteren. Elizabeth Smart er heller ikke synderlig tryg ved, at hendes kidnappers medskyldige går på fri fod uden lænker om hænderne.

Smart tror ikke rigtig på, at Barzee har forbedret sig.

– Som et led i retssagen var det påkrævet hende at skrive undskyldning til mig. Men det var bare en meget kort omgang a la “Jeg er ked af det, jeg har gjort”. Jeg tror ikke, du kan være med til at kidnappe en 14-årig pige, og bare sidde ved hende, mens hun bliver voldtaget og tilskynde voldtægten til at fortsætte … og så bare sige “undskyld” og mene det, siger hun til CBS.

Powered by Labrador CMS