I denne politikreds må du bryde loven – i en time

Der er frit spil i en hel time; du kan gøre nøjagtig hvad du vil.

Udgivet Opdateret

VI HAR ET TILBUD TIL DIG, DU IKKE KAN AFSLÅ.

Sådan starter et opslag på Nordsjællands Politis Facebook-side.

Hvis man ikke tidligere er blevet fanget af politiet, så må man da blive fanget af netop den overskrift. Og den er vel også, som man lærer på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, både æggende, vækkende og dækkende.

“Overskriften her lover meget, men vi tror, du vil finde nedenstående tilbud fra os yderst interessant”, står der videre – og så kommer tilbuddet:

Vi tilbyder, at du søndag den 31. marts 2019 fra klokken 02.00 til 02.59 dansk tid har frit lejde til at gøre lige, hvad du vil – også ting, som sædvanligvis er ulovlige.

Der er altså frit lejde til at køre for hurtigt, sidde to på en knallert, køre uden lys på cyklen, og hvad du nu ellers kan finde på. Du kan slå op på en hvilken som helst side i en lovsamling, lade fingeren danse over en tilfældig lov og så BRYDE den lov.

Det er jo ikke så tit, man får den slags tilbud fra ordensmagten.

Et hurtigt kig på kalenderen afslører endda, at det ikke er 1. april.

Men …

Politikredsen slår dog fast med syvtommersøm, at det kun er i ovennævnte 59 minutter og 59 sekunder, tilbuddet gælder.

Det er dog også et lille catch; du skal nemlig opføre dig ordentligt og holde dig inden for lovens rammer resten af året.

Til gengæld for denne lovmæssige fritime skal du love os, at du resten af tiden overholder alle dette lands love og opfører dig som en retskaffen borger. Både i lovmæssig forstand og i generel forstand.

Lyder det ikke som en god plan? Jo, det gør det da! Så lad os sige, at det er en aftale.

Hav en rigtig god weekend og husk nu at opføre jer pænt al den tid, der ikke er frit lejde, står der videre.

Som før skrevet, er det jo ikke 1. april – selv om det er tæt på. Men hvad så? Hvorfor nu denne laden stå til fra politiets side?

Nordsjællands Politi slutter derfor opslaget med et godt råd: Nemlig at stille havemøblerne frem. Og hvor og hvornår er det nu, man ofte bruger den vending?

Vi hjælper i galleriet over artiklen.

Powered by Labrador CMS