I denne uge jager politiet fulde og skæve bilister

Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Sommeren er officielt over os, og snart indbyder det gode vejr til en kølig drink på terrassen. Men vogt dig for fristelserne.

Landet over står politiet fra mandag morgen og ugen ud klar til at fange bilister, der har fået en tår over det tilladte eller kører med euforiserende stoffer i blodet.

Statistikkerne taler for, at der stadig er god grund til at holde et vågent øje med særligt spritbilister på de danske veje. Ifølge tal fra Vejdirektoratet har 219 mennesker mistet livet i spiritusulykker på vejene fra 2009 til 2013, og 1.266 er kommet alvorligt til skade.

Razziaen finder sted, bedst som vi tager hul på første uge af sommeren. En tid, hvor en del bilister ifølge Michelle Laviolette, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, har behov for at blive mindet om, at det er en god ide at tænke over hjemtransporten, inden man giver sig i kast med de våde varer.

»På solrige sommerdage er der mange impulsive sammenkomster, hvor man lige nyder et par genstande. Det kan være efter arbejde, med vennerne, på stranden eller til byfester eller til en grillmiddag. Desværre er der mange, som glemmer at aftale på forhånd, hvordan de kommer sikkert hjem, når der er kommet mere end en genstand inden for vesten,« siger Michelle Laviolette i en pressemeddelelse.

Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller en bus hjem.

Powered by Labrador CMS