I dette tidsrum bør du IKKE vaske tøj

Det er en god idé at kigge på klokken, før man starter vaskemaskinen

Hvis du vil spare på din elregning, kan det være, du skal ændre i dine tøjvaskevaner.
Hvis du vil spare på din elregning, kan det være, du skal ændre i dine tøjvaskevaner.
Udgivet Opdateret

Hvis du er prisbevidst, og hvis du synes, at prisen på el går i den helt forkerte retning, bør du overveje, hvornår på dagen du forbruger mest strøm. 

TV2 Fyn skriver, at der er forskel på elprisen på forskellige tidspunkter af dagen, og i perioden oktober til marts, er el, ifølge TV2 Fyn, dyrest mellem klokken 17.00 og 20.00.

TV2 Fyn henviser til Energi Fyn, der på sin hjemmeside oplyser, at mange elselskaber har indført tidsdifferentierede tariffer. Det betyder, at prisen for din strøm bliver opgjort på timebasis, og derfor kan du overveje at flytte det af dit elforbrug, der kan flyttes, væk fra det tidsrum, strømmen alligevel er dyrest. 

Det går i den retning

Det er efterhånden ingen nyhed, at prisen på el bare stiger og stiger, og det er noget, både privatpersoner og virksomheder kan mærke på økonomien. 

TV2 Lorry skriver, at virksomheder som Tivoli og Den Blå Planet kan mærke de stigende priser, og hvor elforbruget for en familie på fire personer risikerer at stige med 400 kroner om måneden, er det endnu værre for en virksomhed som Den Blå Planet, der i forvejen har brug for at bruge strøm. 

- Når elprisen stiger så meget, som den gør nu, så har det en enorm økonomisk betydning. Fordi vi kan ikke skrue ned for brugen af el. Vi har allerede alle de el optimerende løsninger, vi overhovedet kan få. Hvis det her fortsætter et år endnu, så kommer vi til at bruge to til tre millioner kroner mere i el udgifter, siger Jon Diderichsen, direktør for Den Blå Planet, til TV2 Lorry. 

Det kan du gøre

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet nogle af de muligheder, du som privatforbruger har for at spare penge på din elregning. 

Spar på strømmen

Undersøgelsen er foretaget for Kantar Gallup for Gjensidige i september 2021 blandt 1166 repræsentativt udvalgte danskere.

Forsøger du at spare på dit elforbrug i det daglige?

Ja, bruger de energibesparende funktioner på opvaskemaskine, vaskemaskine mv: 41%

Ja, slukker helt for strømmen til el-apparater der står i stand-by: 25%

Ja, kører kun vaske- og opvaskemaskine, når de er helt fyldt: 53%

Ja, bruger mindre/aldrig tørretumbler: 36%

Ja, har udskiftet gamle hårde-hvidevarer med nye, mere energibesparende modeller: 25%

Ja, bruger kun ovn og komfur, når jeg kan lave store eller flere retter på én gang: 10%

Ja, er opmærksom på, at vi ikke lader lyset brænde: 74%

Ja, gør andet: 11%

Nej: 8%

Ved ikke: 3%

Kilde: Gjensidige Forsikring

Du kan eksempelvis overveje at skifte dit elselskab ud, eller du kan overveje at følge nogle af de husråd, Kantar Gallup fandt frem til, de de udspurgte 1166 repræsentativt udvalgte danskere om deres elforbrug i efteråret 2021.

Powered by Labrador CMS