Jan Magnussen har kurs mod Le Mans-sejr

Jan Magnussens bil fører i GTE Pro-klassen, mens David Heinemeier Hansson ligger til samlet podieplads.

Jan Magnussen (th.) ligger nummer et med 3 timer og 30 minutter tilbage af Le Mans. Foto: Darrell Ingham/AFP
Udgivet Opdateret

Jan Magnussen er få timer fra sin fjerde Le Mans-triumf i sin klasse og den første siden 2009. Med 3 timer og 30 minutter tilbage af årets udgave ligger hans Corvette nummer 63 i spidsen for GTE Pro-klassen.

Klokken 11.20 er det dog spanieren Antonio Garcia, der sidder bag rattet i bilen. Forspringet ned til den nærmest Porsche er på 42 sekunder.

Corvette nummer 63 har indtaget førstepladsen ad flere omgange ligesom Aston Martin nummer 95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen, men søndag morgen havde den et uheld, der efterfølgende krævede dyrebare minutter udenfor.

Den ligger nu nummer ni i klassen og 30 sammenlagt i løbet. I det regnskab er Magnussen på 19.-pladsen.

Det sidste danske isæt i klassen, Michael Christensen, udgik i nat efter et uheld med danskeren bag rattet.

Det kan også blive til en dansk podieplads i den samlede konkurrence, da David Heinemeier Hanssons bil fortsat ligger på en tredjeplads, selv om den hører til i løbets næstbedste klasse, LM P2.

Vaillante Rebellion-bilen har igennem flere timer ligget til en podieplacering, selv om den også har haft problemer undervejs.

David Heinemeier Hansson sagde til TV2 klokken 11, at han ikke forventer at skulle i bilen i løbets sidste timer.

Mathias Beche er aktuelt bag rattet klokken 11.20, og Nelson Piquet Jr. kan blive manden, der skal bringe bilen i mål klokken 15.

Den samlede tredjeplads rækker lige nu til en andenplads i LM P2-klassen to omgange efter en bil fra Jackie Chang DC Racing.

I spidsen for løbet er Porsche nummer 1. Den er en af tre biler fra den bedste klasse, LM P1, der stadig er med i løbet. Tre er udgået undervejs.

Løbets sidste dansker, Christina Nielsen, ligger på en 11.-plads i Ferrari nummer 65 i GTE Am-klassen og 41 i den samlede stilling.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS