- Jeg prøver at være tro mod mig selv

Selv om "X Factor" er en konkurrence og et underholdningsprogram, tænker Kwamie Liv, der dommerdebuterede sidste sæson, hverken i taktik eller i strategi

Udgivet Opdateret

Sidste års dommerdebutant i "X Factor", Kwamie Liv, gør comeback i årets udgave af programmet.

Selv om den 37-årige sangskriver har fået et indgående kendskab til konceptet, er det nogle helt nye mennesker, som skaber sæsonen.

Var kun otte år

- Når det kommer til taktik og strategi, er det ikke så meget min måde at tænke på. Jeg prøver bare at være så tro mod mig selv som muligt, i alt jeg gør, siger Kwamie Liv.

- Det er vigtigt for mig, at de mennesker, der kommer ind ad døren, får en god oplevelse, fordi det er ægte mennesker, og forhåbentligt nogle vinger og en horisont, som er ud over, hvad de kunne have forestillet sig.

Kwamie Liv var selv kun otte år, da hun skrev sin første sang, og siden er adskillige kommet til.

KWAMIE LIV

Kwamie Liv er en københavnsk-baseret dansk-zambiansk sangerinde og sangskriver. 

I 2014 udgav Liv EP'en Lost in the Girl, hvor hendes vokal blev sammenlignet med Lana Del Rey som en "døsigt forførende vokal". 

Hendes arbejde blev allerede i sommeren 2014 noteret af magasinet Nylon.

Kilde: Wikipedia

International opmærksomhed

På et tidspunkt besluttede hun sig for at gå benhårdt efter at gøre det til sin levevej.

I 2014 kom ep'en "Lost in the Girl", som vakte international opmærksomhed. 

Fire år efter kom hendes debutalbum, "Lovers That Come and Go".

Hun har med egne ord bygget alt op fra bunden.

Fredag efter fredag

Det står i skærende kontrast til "X Factor", hvor stylister, sangcoaches og deltageransvarlige sørger for, at alt - i ordets bogstaveligste forstand - spiller for de udvalgte talenter, som praktisk talt er kommet ind fra gaden, inden de fredag efter fredag skal stå på scenen i bedste sendetid. Frem til finalen. 

Så venter virkeligheden.

En helt anden mission

- Jeg vil ikke sige, at "X Factor" er et billede på, hvordan det er at være kunstner. Det er måske et billede af, hvordan det er at være med i et utroligt kommercielt program, hvor musik er omdrejningspunktet, og hvor det er tv, siger Kwamie Liv.

- Jeg tror, at der kan være meget koldt på den anden side af det, hvis man troede, at det her var begyndelsen af, hvordan det bliver.

Derfor er Kwamie Livs mission en helt anden.

Har dårligt tid

- Når jeg arbejder med mine deltagere, er det virkelig, virkelig vigtigt for mig, at den oplevelse, de har, er god og så sund som overhovedet muligt. For de kommer til at huske det resten af livet, siger hun og uddyber:

- Mit fokus er på, hvem deltagerne er, og hvad jeg kan gøre for, at de føler, at de har vundet, når de kommer ud af programmet, uanset hvad der er sket.

Kwamie Liv har dårligt tid til at passe sin egen karriere, mens "X Factors" liveshow går i luften. Men det er det hele værd, forsikrer hun.

Lørdag klokken 20.00

- Når det virkelig er bedst, får man indblik i nogle historier, nogle liv og nogle mennesker, som igennem musikken samler os på et niveau, der føles meget større end os alle sammen, lyder det fra hende.

"X Factor" kan ses på TV 2 lørdag klokken 20.00 og på TV 2 Play grundet håndbold-VM fredag.

Sidste års dommerdebutant, Kwamie Liv, tager en ny tørn i årets udgave af 'X Factor'. (Arkivfoto).
Sidste års dommerdebutant, Kwamie Liv, tager en ny tørn i årets udgave af "X Factor". (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS