Julen i fare? Advarer mod disse madvarer

Juletid er spisetid, og det kan blive en træls affære.

Udgivet Opdateret

Juletid er spisetid. Mad fylder en stor del af julen for os, og derfor holder Fødevarestyrelsen naturligvis ekstra stærkt øje med fødevareindustrien.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Her midt i julefrokost-sæsonen er der tilbagekaldt særdeles få fødevarer. Dermed er antallet af tilbagekaldelser fortsat nedad også fra 2018, hvor Newsbreak.dk i julen talte med Nikolas Kühn Hove, beredskadsdirektør i Fødevarestyrelsen.

– Alle fødevareproducenter plejer at sige, at de ikke håber, vi skal tales ved i løbet af julen. Jeg plejer så at sige “i lige måde”, sagde han da.

I december 2017 blev der kaldt 13 fødevarer tilbage, og i december 2016 var tallet hele 26.

– Man kan sige, at producenterne i udgangspunktet har godt styr på det, der produceres til daglig, men rutinerne halter lidt, når det er sæsonprodukter som for eksempel op til jul. Derfor kan der – jeg siger ikke, der gør det – ske flere produktionsfejl, sagde han også.

Både producenter og Fødevarestyrelsen har nogle skrækøjeblikke og -eksempler, som for alt i verden er værd at undgå. Det skyldes især, at der bare er nogle produkter, som er “oppe i tiden”.

– Vi bruger juleanden som skrækeksempel, siger direktøren. Hvem husker ikke, da mere end 1000 ænder blev tilbagekaldt på grund af afvigende lugt lige op til jul? Det gør Fødevarestyrelsen. Producenten endte i øvrigt med at kalde nærmest alle ænder tilbage – efter jul.

Powered by Labrador CMS