Juventus vandt også pokalfinalen

Torino-klubben er nu kun én Champions League-sejr fra at vinde ‘The Treble’.

Indskiftede Alessandro Matri sikrede Juventus endnu en triumf i denne sæson, da holdet onsdag aften vandt pokalfinalen over Lazio med 2-1 efter forlænget spilletid.

For første gang i 20 år kan Juventus kalde sig vinder af den italienske pokalturnering. Juventus-angriberen Alessandro Matri afgjorde pokalfinalen mod Lazio med en scoring i den forlængede spilletid.

I de første 90 minutter havde klubberne scoret én gang hver. Blot fire minutter inde i kampen kom Lazios forsvarsspiller Stefan Radu først på et frispark og headede bolden ind bag Marco Storari, som vikarierede for Gianluigi Buffon i Juventus’ mål.

Syv minutter senere udlignede Giorgio Chiellini i den anden ende, da han på akrobatisk vis sparkede bolden i nettet efter en assist fra Patrice Evra. Stillingen holdt resten af den ordinære spilletid, og dermed skulle holdene ud i 2 x 15 minutters ekstra spilletid for at finde en pokalvinder.

Afgørelsen kom kort inde i den forlængede spilletid, da bolden tilfældigt blev serveret for fødderne af Alessandro Matri, som ikke tøvede med at sparke bolden i mål. Selvom Etrit Berisha i Lazio-målet havde hænderne på bolden, kunne han ikke forhindre Matris scoring, som endte med at afgøre kampen.

Juventus havde allerede inden pokaltriumfen sikret sig ligatitlen. Dermed kan de vinde ‘The Treble’, hvis de formår at vinde over FC Barcelona i Champions League-finalen den 6. juni.