Kæledyr i byen: Hvor mange dyr må du eje i en byzone?

Der er faktisk en grænse, og den er lavere, end man umiddelbart skulle tro.

Udgivet Opdateret

Hvor mange dyr, du må eje i en by, afhænger af dyret. Må du holde hund i byen? Selvfølgelig må du det, men der er faktisk en reel fastsat grænse for, hvor mange dyr du må eje, særligt hunde, hvis du bor i en byzone. Det fortæller Advodan i en pressemeddelelse.

Her kan man også læse, at det til gengæld ikke er alle dyr, du må eje, hvis du bor i en byzone. En kælegris er eksempelvis strengt forbudt. Det samme er kvæg, får, geder og heste, medmindre du altså får dispensation fra din kommune.

Helt generelt er det ofte kommunen, der regulerer, hvad man må og ikke må med sine kæle- og husdyr i byerne. Selv, hvis du holder et korrekt antal marsvin, er der stadig risiko for, at du får besøg af en strent udseende kommunalansat, fordi du vanrøgter de stakkels kræ, og du dermed foruener eller skaber hygiejneproblemer i din opgang.

Det skal du sikre dig før du køber hund

• At hvalpen skal være 8 uger før den må sælges. Det er et lovkrav i Danmark
• At hvalpen er registreret i Dansk Hunderegister. Det er et lovkrav, at den er registreret, inden den er 8 uger
• At den er blevet vaccineret og sundhedsundersøgt af en autoriseret dyrlæge
• At du har set hvalpens mor og hvalpen sammen med hende
• At du har set, hvor hvalpen er vokset op, så du har et indtryk af forholdene og den opdrætter som sælger hvalpen. Lav gerne flere besøg.
• At hunden er vant til og tryg ved mennesker. Er den sky og bange for mennesker kan det tyde på, at den er opvokset isoleret og med et minimum af menneskekontakt
• Køb aldrig en hvalp hos en opdrætter, hvis du er i tvivl. Du risikerer at støtte dårlige opdrættere ved at købe en hvalp hos dem
• Kontakt politiet på 114 eller Dyrenes Beskyttelse på 1812, hvis du ser noget mistænkeligt

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

Men hvor mange hunde, må du faktisk eje, hvis du bor i en by? Få svaret i galleriet og læs også, hvilke – og hvor mange – andre dyr, du må eje i byen.

Powered by Labrador CMS