Kæmpe skoletrafik-kontrol: Mange bilister får bøde

471 bilister kørte for hurtigt - desuden er flere sigtede for at glemme sikkerhedsselen, bruge håndholdt mobil samt køre på cykel uden lygter.

I uge 2 blev der gennemført en landsdækkende skole-trafikkontrol. Her er det fire betjente fra Fyns Politi på kontrol ved Refs-Vindinge Friskole. Foto: Michael Bager/Scanpix.
Udgivet Opdateret

471 hastigheds-sager og 32 klip i kørekortet.

Det er det umiddelbare udbytte efter Nordjyllands Politi i uge 2 gennemførte en stor skoletrafik-kontrol, hvor knap 22.000 køretøjer, blev kontrolleret.

Ved skolevejene kontrollerede politiet særligt hastigheden, og hvorvidt bilisterne huskede at bruge sele på sig selv og på deres børn. Der blev også holdt øje med, om de cyklende skolebørn overholdt færdselsreglerne, herunder om de havde husket at forsyne cyklen med cykellygter.

– Vores kontrol skal bidrage til at gøre vejene mere sikre og forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole, forklarer politikommissær ved Nordjyllands Politi, Jan Stagsted.

62 sigtelser

Politiet foretog kontrol ved mange af kredsens skoler, hvilket resulterede i 62 sigtelser af forskellig karakter.

Sagerne drejede sig blandt andet om manglende cykellygter, manglende brug af sele i bilen og brug af håndholdt mobiltelefon under bilkørsel.

I to tilfælde havde bilister ikke erhvervet kørekort, og en enkelt bilist kørte i narkopåvirket tilstand. Det blev også til en del såkaldte bekymringsskrivelser til forældre – for eksempel fordi deres børn manglede lys på cyklen eller på anden måde havde overtrådt færdselsloven.

Jan Stagsted understreger, at det er særlig vigtigt, at man kører hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag.

Vi oplever desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt ved skolevejene. I den her tid, hvor der er mørkt, og sigtbarheden er dårlig, er det ekstra vigtigt, at man som bilist er opmærksom og overholder hastighedsbegrænsningen, siger Jan Stagsted og oplyser, at færdselspolitiet i Nordjylland i den kommende tid vil følge op og foretage yderligere kontroller ved skolerne.

Powered by Labrador CMS