Kakao-mysteriet er løst: Nu reagerer producenten nemlig

Hvordan en kakaokarton endte som paptallerken i Indien.

Hvordan en karton med kakaomælk havner i Indien? Det er et virkelig godt spørgsmål. Privatfoto
Hvordan en karton med kakaomælk havner i Indien? Det er et virkelig godt spørgsmål. Privatfoto
Udgivet Opdateret

For et par dage siden kunne Newsbreaks læsere more sig med et mysterium af den mere kuriøse slags. Gennem et skriftligt interview viderebragte vi en undren videre fra Vishnu, der arbejder i Chennai, Indien.

Vishnu arbejdede hjemmefra og bestilte mad ude, da køleskabet var tomt. Da maden ankom fra den restaurant, han ofte benytter, vakte noget hans interesse. Tallerknen, der var af engangspap, var nemlig lavet af en dansk kakaomælk-karton.

– Til at begynde med var jeg virkelig overrasket. Jeg kunne ikke finde hoved og hale i det. Første troede jeg, at nogen fra Danmark havde været her ovre og smidt den ud, og den så er blevet genbrugt her – men det er vist bare min fantasi, der løber af med mig, skrev han til os.

Situationen blev kun sjovere, da Vishnu fortæller os, at han et par dage senere bestiller mad igen. Samme ret – South Indian Thali – fra samme sted. Denne gang er tallerknen en italiensk mælkekarton.

Nu har vi svaret

Vi sporede os hurtigt ind på, at kartonerne oprindelig var produceret af firmaet Elopak, der hører til i Norge og har aktiviteter i mange forskellige lande. Heriblandt Danmark og Italien. Derfor var det nærliggende at kontakte Elopak.

Svaret lod dog vente på sig, og vi bragte Vishnus mystiske fortæller den 24. oktober. Den kan du læse her – i artiklen “Hvordan havnede den der? Dansk kakaokarton bruges til noget virkelig mærkeligt

Faktum er dog, at Elopak går meget op i genbrug, og da kartonerne, som Vishnu har spist af, på ingen måde ser ud til at være blevet brugt, er det mest sandsynlige scenarie, at der er tale om fejltryk, som er blevet kasseret og sendt til genbrug. Sådan lød vor fælles teori. Nu har vi endelig fået svar fra Elopak. I en mail skriver karton-fabrikken:

“Tallerknen er fremstillet af materiale produceret af Elopak til opbevaring af kakaomælk. Det producerede materiale bruges af vores kunde. Alt rest- og fejlpræget materiale, der opstår under produktion eller påfyldning, afleveres til genbrugsspecialister, der sørger for ressourcefuld håndtering”.

Powered by Labrador CMS