Kan den nye Nemid app erstatte dit nøglekort?

I slutningen af maj 2018 blev den nye Nemid app lanceret som supplement til de fem millioner danskere, der har Nemid. Det kan dog virke svært at se, hvilken app der er den rigtige. Det er der en forklaring på.

Udgivet Opdateret

367.075 danskere har den seneste uges tid været et smut forbi Apples eller Googles appstore for at hente den Nemid app, der giver dig mulighed for at kigge mindre på et papkort, når du skal logge på din e-boks eller foretage dig andre ting online, der kræver brug af Nemid. Det skriver Finans Danmark.

Finans Danmark skriver, at fem millioner danskere har Nemid, så set i det lys er der stadig en hel del, der endnu ikke har hentet deres egen Nemid app.

Programmet er ellers ganske let at bruge. Når først det er sat op og aktiveret, har du mulighed for at bruge programmet som erstatning for en af de talkoder, der står på de stykker pap, mange danskere hidtil har brugt for at komme ind på deres e-boks.

Forsøger du eksempelvis at logge ind på din e-boks, skal du stadig indtaste brugernavn og adgangskode, men herefter kan du, istedet for at skrive en sekscifret talkode, swipe på din telefon og på den måde komme indenfor.

Nemid app kan ikke erstatte kortet

Ifølge Finans Danmark mister næsten 30.000 brugere hver måned deres nøglekort, og idéen med den nye Nemid app er at gøre det lettere og mere sikkert at bruge Nemid. Man skal dog ikke smide nøglekortet ud, for du får brug for det, hvis din telefon går død for strøm, eller hvis programmet en dag går ned.

Det er Finans Dnamark og Digitaliseringsstyrelsen, der står sammen om den nye Nemid app, og derfor kan det måske undre en, at det hverken er Finans Danmark eller Digitaliseringsstyrelsen, der står som afsender af programmet i Googles eller Apples app-butik.

Falske apps bliver fjernet

Version 2 har blandt andet spurgt Digitaliseringsstyrelsen om netop den mulige problemstilling, da det måske kan være svært for brugere at sikre sig, at den Nemid app, de er ved at downloade, faktisk er ægte nok. Den rigtige app kommer fra noget, der heder “e-nettet.”

“E-nettet er den finansielle sektors udviklingsleverandør og fremgår derfor i App Store og Google Play Store. Vi er fuldt opmærksomme på vigtigheden af, at man kan skelne reelle apps fra kopi apps. Vi kommunikerer aktivt via alle vores kanaler bl.a. Nemid.nu og borger.dk, med beskrivelser og links til de rigtige apps. Desuden er vores leverandører meget aktive i at få fjernet kopi apps i App Store og Google Play,” skriver Digitaliseringsstyrelsen i et svar til Version 2. 

Powered by Labrador CMS