Kan være årsag til Parkinson
Forskere har længe mistænkt det
Forskere har længe mistænkt en forbindelse mellem tarmbakterier og udviklingen af Parkinsons sygdom.
En ny undersøgelse har identificeret specifikke mikrober, der kan være involveret, og som er forbundet med nedsat niveau af riboflavin (vitamin B2) og biotin (vitamin B7).
Simpel behandling
Dette antyder, at B-vitaminer kan være en simpel behandling for at lindre symptomerne på Parkinsons.
Det skriver Sciencealert.
Undersøgelsen, ledet af Hiroshi Nishiwaki fra Nagoya University, analyserede prøver fra patienter med Parkinsons sygdom og fandt, at ændringer i tarmbakteriesamfundene var forbundet med et fald i vigtige B-vitaminer.
Svækkelse af tarmen
Dette kan føre til en svækkelse af tarmens slimlag, hvilket øger risikoen for toksiner, der kan forværre sygdommen.
Forskerne foreslår, at tilskud af B2-vitamin og B7-vitamin kan være en effektiv behandling.
Det er muligt
En undersøgelse fra 2003 viste, at høje doser B2-vitamin kan hjælpe med at genoprette visse motoriske funktioner hos patienter, der også udelukkede rødt kød fra deres kost.
Så det er muligt, at høje doser af vitamin B kan forhindre noget af skaden, foreslår Nishiwaki