Kaotisk jul i verdens travleste lufthavn: Alt gik fuldkommen i stå efter brand

Fly måtte hverken lette eller lande i Atlantas Hartsfield-Jackson-lufthavn. Det skyldes et strømnedbrud.

Udgivet Opdateret

Et strømnedbrud ramte søndag verdens travleste lufthavn, Hartsfield-Jackson International Airport, der ligger i delstaten Atlanta i USA. De fem landingsbaner i lufthavnen opererede i 2016 med hele 898,356 fly. Det har i samme år sendt 104.171.935 passagerer gennem diverse kontroller.

Omkring midnatstid lokal tid blev strømmen dog genoprettet. Det oplyser embedsmænd fra bystyret i Atlanta, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Afbrydelsen betød, at alt gik i stå i den travle lufthavn. Nedbruddet betød således, at den føderale luftfartsmyndighed (FAA) forbød alle fly at lette fra Hartsfield-Jackson. Det rapporterer mediet CNN.

Ifølge Hartsfield-Jacksons hjemmeside bruger 275.000 passagerer i snit lufthavnen hver dag. Det gør den ifølge CNN til verdens travleste lufthavn.

Ground stop

Afbrydelsen betød, at luftfartsmyndighederne iværksatte et “ground stop”, som betyder, at fly heller ikke kan lande i lufthavnen. Fly, der allerede var lettet med kurs mod Atlanta, blev omdirigeret til andre lufthavne.

Årsagen til strømnedbruddet kan ifølge Georgia Power, der leverer strøm til lufthavnen, være en brand, der er brudt ud, men det er endnu ikke sikkert, at det er branden, der har medført den kaotiske situation.

– Problemet har muligvis involveret en brand, der forårsagede omfattende skade i et Georgia Power-anlæg under jorden, skriver forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

Kritik

Billeder på sociale medier viste passagerer sidde i en lufthavn med meget lidt lys. Passageren Brittny Lynne skrev på Facebook:

– Når strømmen går i en af verdens største lufthavne … yikes! Det her er skørt.

På Twitter skiver flere også om situationen, der mildt sagt har medført rejse-kaos, fordi så mange er strandet i lufthavnen.

– Det er sjovt at rejse, indtil lufthavnen mister strømmen, og du har siddet på et fly og ventet på at lette i en time, skriver én.

Mange steder anklages lufthavnen for at håndtere situationen helt håbløst – ingen information, ingen hjælp, ingen noget som helst, lyder anken fra flere af de, der har været fanget i den travle lufthavn.

Selv om strømmen er tilbage i lufthavnen, vil afbrydelsen stadig påvirke manges rejseplaner op til juleferien. Luftfartsselskabet Delta, der har hjemme i netop Hartsfiels-Jackson, oplyser, at det har aflyst 300 afgange mandag. Delta måtte søndag aflyse 900 afgange på grund af strømafbrydelsen. United Airlines advarer på sociale medier om, at flytrafikken også mandag vil være påvirket af nedbruddet.

Powered by Labrador CMS