Karnevalgæst anholdt for vold mod politimand

Tusindvis af deltagere har dagen igennem festet sig gennem Aalborgs gader, men ikke alle har opført sig lige pænt.

Udgivet Opdateret

Det traditionsrige karneval i Aalborg har dagen igennem sat byen på den anden ende, og mens for- og eftermiddag forløb roligt og uden større dramatik, blev der desværre slået skår i glæden ud på aftenen. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. Der er efterhånden blevet foretaget en række anholdelse for forskellige overtrædelser, blandt andet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. En enkelt anholdelse skiller sig ud.

– Der har været flere episoder med små slagsmål og uoverensstemmelser end sidste år. Overordnet giver det et lidt bekymrende billede, men vi håber på at aftenen forløber roligt. Set i forhold til de mange tusinde mennesker, der er samlet i Aalborgs centrum, synes jeg dog, at det er få sager, der er anmeldt,  lyder vurderingen fra den ansvarlige for politiets indsats under karnevallet, vicepolitiinspektør Poul Severinsen.

Karnevallets mange deltagere og gæster havde ellers en god start på dagen.  Politiet var mødt tilstærkt op for at følge de tre store optog, der dagen igennem bevægede sig gennem byen.

– Meldingen var fra vores patruljer er, at der er god stemning i hele byen. Det håber vi fortsætter hele dagen. Vi er massivt til stede i hele byen og følger alle optogene og festen, der foregår i Kildeparken,  sagde lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Poul Severinsen i en pressemeddelelse, politiet udsendte omkring middagstid.

Slagsmålene opstod, som dagen skred frem

Som dagen skred frem mødtes tre forskellige optog ved Kildeparken, og på det tidspunkt havde politiet haft fat i en enkelt person, der var så beruset, at vedkommende ikke kunne klare sig selv. Der var også problemer med folk, der klatrede rundt på stilladser og i lygtepæle.

– Vi kan kun opfordre til, at folk stopper med det. Det er farligt. Man risikerer at falde ned, og vi vil nødig have den festlige dag spoleret af en alvorlig faldulykke, pointerer vicepolitiinspektør Poul Severinsen i en pressemeddelelse, politiet udsendte ved 14-tiden.

Som dagen skred frem, begyndte slagsmålene at opstå. Men ud på eftermiddagen var det ikke noget, politiet hæftede sig nærmere ved.

– Slagsmålene var hurtigt opløst, da vi kom frem. Mindre uoverensstemmelser er ikke til at undgå, når folk forsamler sig og drikker sig berusede. Men vi skrider konsekvent ind og bremser de slagsmål, vi ser, sagde vicepolitinspektør Poul Severinsen, der har ansvaret for politi-indsatsen under karnevallet i Aalborg.

Nordjyllands Politi henleder opmærksomheden på, at karnevals-festen fortsætter hele natten, og erfaringsmæssigt vil der ske flere anholdelser i løbet af aftenen.

Se billeder fra dagen i galleriet øverst i artiklen.

Powered by Labrador CMS