Kemikaliebrand på tankskib nær Aarhus

Ifølge politiet befinder tankskibet sig omkring en sømil fra Aarhus Havn, og branden er under kontrol.

Udgivet Opdateret

Der udbrød sent mandag aften brand om bord på et tankskib øst for Aarhus Havn.

Østjyllands Politi modtog mandag klokken 22.40 en anmeldelse om brand i to tønder med kemikalieprodukter på et skib en sømil øst for Aarhus Havn.
Ilden er formentligt opstået som følge af en kemisk reaktion, og blev forgæves søgt slukket ved skibets besætning.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Beredskabsstyrelsens særlige beredskab til brand ombord på skibe til søs, der varetages af Østjyllands Brandvæsen, blev tilkaldt og foretog brandbekæmpelse.

Branden kom efterfølgende under kontrol, og der blev lavet en kontrolleret uddampning/nedbrænding af materialet. Der var ikke fare for besætning eller personer på land.

Det fortæller politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi natten til tirsdag.

Politiet meddelte at branden omkring klokken 02.00 var under kontrol.

– Vi modtager en anmeldelse omkring klokken 22.40 mandag aften, og hurtigt er Østjyllands Brandvæsen ude ved skibet og får styr på branden, siger politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi til Ritzau.

Ingen fare for besætning

Ifølge politiinspektøren befinder tankskibet sig omkring en sømil fra Aarhus Havn, og der er ikke umiddelbar fare for besætningen om bord eller mennesker på land.

– Vi arbejder på at danne os et overblik over, hvordan branden er startet, og vi skal naturligvis afhøre kaptajnen og flere besætningsmedlemmer, sagde Martin Løye natten til tirsdag.

Der er tale om et udenlandsk skib og besætning, tilføjer han.

Østjyllands Brandvæsen og miljøvagten vil senere i dag tage stilling til det videre forløb i forhold til brand og miljøindsatsen.

Powered by Labrador CMS