Kinesisk TV bekender kulør om krigen

Kineserne skal ifølge BBC kigge langt efter Premier League, som vil vise sin støtte til Ukraine

Udgivet Opdateret

Premier League vises efter normale omstændigheder på kinesisk tv, men ikke i den forestående weekend, skriver britiske BBC.

Fodboldligaen har meddelt, at holdene vil vise deres støtte til Ukraine i kampene, der afvikles fra 5. til 7. marts.

Det er angiveligt årsagen til, at de kinesiske rettighedshavere fra iQiyi Sports ikke har lyst til at vise kampen.

Mod Vesten

Kina har stærke diplomatiske bånd til Rusland, som står bag invasionen af Ukraine.

Det blev understreget, da Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Kinas præsident, Xi Jinping, mødtes under starten af vinter-OL, hvor de annoncerede et stærkt partnerskab mod Vesten.

Premier League har opfordret fans, spillere, trænere og dommere til at deltage i "et øjebliks refleksion og solidaritet", inden kampene bliver fløjtet i gang.

Ikke første gang

Desuden vil der på store skærme stå "Football Stands Together" (fodbold står sammen) med det ukrainske flags farver som baggrund.

På grund af invasionen er russiske klubber og landshold blevet udelukket fra alle internationale turneringer af de store fodboldforbund Uefa og Fifa.

Det er ikke første gang, at Kina har reageret på politiske markeringer inden for sportsverdenen.

I 2019 slukkede kinesisk tv for basketball-ligaen NBA, efter at Houston Rockets' general manager, Daryl Morey, udtrykte støtte til demonstranter i Hongkong i et opslag på Twitter.

KORT OM KONFLIKTEN

Konflikten i Ukraine foregår på forskellige niveauer: mellem grupperinger internt i Ukraine; mellem ukrainske myndigheder og Rusland; og mellem NATO og Rusland.

Det er en konflikt om landområder, magt og sikkerhed, hvor spørgsmål knyttet til historie, identitet og folkeret er vigtige.

Kilde: Globalis.dk
Powered by Labrador CMS