Klimaanlæg i bilen: Sådan skal du bruge det

Et klimaanlæg, der ikke bliver vedligeholdt, slider meget på bilen. Her er gode tips og råd til, hvordan du vedligeholder det kølende anlæg.

Klimaanlæg i bilen er godt til at sikre en behagelig temperatur på bilturen. Du kan dog hjælpe klimaanlægget på vej med en række tips. KLIK VIDERE OG SE DE GODE RÅD. Arkivfoto.
Klimaanlæg i bilen er godt til at sikre en behagelig temperatur på bilturen. Du kan dog hjælpe klimaanlægget på vej med en række tips. KLIK VIDERE OG SE DE GODE RÅD. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Rigtig mange danskere har efterhånden fået klimaanlæg i deres biler. Ligesom det er tilfældet med aircondition, er det vigtig at vedligeholde det kølende anlæg, så det ikke går i stykker.

Ifølge FDM kan man selv gøre en hel del for om ikke andet at få anlægget til at holde længere, inden det skal til service.

Blandt andet anbefaler FDM, at man slukker anlægget 10-15 minutter før, man er færdig med sin køretur i bilen. På den måde kan man bedre undgå, at der går ildelugtende bakterier i anlægget.

Skulle uheldet alligevel være ude og dit anlæg begynder at lugte, anbefaler foreningen, at man sprøjter rensevæske ind i anlægget, som dræber bakterierne.

Et andet rigtigt godt råd er ifølge FDM, at man selv sørger for at køligt klima i bilen, inden man sætter klimaanlægget igang. Det har de lavet en række tips til, hvordan man gør.

Du kan se tipsene i galleriet ovenfor.

Klimaanlæg i bilen skal tjekkes ofte

Selvom man er god til at vedligeholde sit klimaanlæg, slipper man ikke for, at det skal tjekkes på værksted.

Selvom anlægget ser ud til at fungere, kan det slide på bilens olie, hvis der for eksempel ikke er nok kølemiddel på – og det kan blive dyrt i sidste ende ifølge FDM.

Derfor anbefaler FDM, at man får kontrolleret sit klimaanlæg en gang hvert andet år.

Hvis du ikke har et klimaanlæg, men derimod en aircondition, kan du læser her, hvordan du skal vedligeholde det:

Klimaanlæg og aircondition - hvad er forskellen?

Rigtig mange danskere har enten aircondition eller klimaanlæg i deres biler. Men hvad er egentlig forskellen?

Grundlæggende er et klimaanlæg et mere avanceret system end aircondtion.

I en bil med fuldautomatisk klimaanlæg vil kabinen være udstyret med en masse følere og sensorer, der hele tiden giver information til bilens system om temperaturen forskellige steder i kabinen.

På den måde sørger klimaanlægget selv for at holde den temperatur i bilen, man beder den om.

Et airconditionanlæg er derimod ofte kun udstyret med en knap, som tænder og slukker for anlægget, og der er ikke sensorer og følere i bilen.

Ofte kan man derfor kun justere, hvor kold luften skal være med et airconditionanlæg – og ikke den præcise temperatur.

Kilde: Skortensgaard.dk

Vidste du det? Sådan må du aldrig bruge bilens aircondition

Powered by Labrador CMS