Kommentator: Løkke udstiller Helle som stædig

Lars Løkke siger nu, at han er parat til at ændre på de strammere dagpengeregler, som Venstre indførte sammen med De Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale i 2010. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Regeringen bliver presset op i et hjørne, når Venstre melder sig klar til at tale om dagpengereformen.

Regeringen – og særligt Socialdemokraterne – bliver udstillet som stædige af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, når han erklærer sig klar til at se på potentielle ændringer i dagpengereformen.

Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

– På kort sigt presser Løkke regeringen yderligere op i et hjørne ved at sige, at han faktisk er klar til at tale med Dansk Folkeparti for at finde en løsning på dagpengeproblemet. Derved udstiller han regeringen som stædig. På lang sigt må vi se, hvad han er klar til at forhandle om – om det bare er ord eller en reel vilje, siger Troels Mylenberg til Ritzau.

Han peger på, at Socialdemokraterne i stor udstrækning har “forsøgt at tørre ansvaret for dagpengereformen af på Venstre.”

Lars Løkke siger, at han er parat til at ændre på de strammere dagpengeregler, som Venstre indførte sammen med De Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale i 2010.

– Jeg har ikke den tilgang til nogen reformer, at de ligesom står mejslet i granit og aldrig kan justeres. Og jeg kan da godt få øje på elementer af vores dagpengesystem, som ideelt set kunne være anderledes. Hvis man inden for rammerne af den økonomi, der er i vores dagpengesystem, kan lave et mere intelligent system, er det ikke noget, jeg på forhånd vil afvise, siger han til Ugebrevet A4.

Udmeldingen kommer, efter at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, onsdag understregede, at partiets krav til den siddende regering om mildere regler på dagpengeområdet også vil gælde, hvis der dannes en blå regering med Dansk Folkeparti som suverænt største støtteparti.

Løkkes velvilje er dog ikke nødvendigvis det, DF havde håbet på.

– Godt nok sagde DF, at man kræver løsninger, men det er ikke sikkert, at man forventede, at det skulle være så nemt at få Venstre til forhandlingsbordet, siger Troels Mylenberg.

Det er da også en “gratis omgang” for Venstre, da det “ikke er et særlig forpligtende løfte”, når Løkke først er klar til forhandlinger efter det kommende valg. Samtidig er det et klart tegn på, at valgkampen for alvor er sat ind, mener Mylenberg.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS