Kommune taber sag om parkeringsbøder

Juridisk er sagen dog ikke slut endnu.

FDM har kørt sagerne efter henvendelser fra flere bilister. Foto: FDM.
Udgivet Opdateret

Københavns Kommune har i 2019 tabt to sager ved bøde Østre og Vestre Landsret, hvor kommunen er blevet hevet i retten af FDM.

Striden drejer sig om, at Københavns Kommune i forskellige tilfælde har udstedt bøder til bilister, der ikke har tastet deres nummerplade korrekt ind på en automat, når de har registreret deres parkering på kommunes parkeringspladser.

Københavns Kommune oplyser til Newsbreak.dk, at afgifterne var pålagt korrekt, men ifølge landsretten skulle Københavns Kommune eftergive afgifterne, da bilisterne i begge tilfælde kunne dokumentere, at de havde betalt, men at de også havde begået en tastefejl.

FDM skriver i en pressemeddelelse, at kommunen senest har tabt en sag, hvor kommunen havde udstedt en parkeringsafgift til en bilist, der havde tastet et ciffer for meget ind på automaten, da vedkommende registrerede sin parkering.

FDM skrev i februar 2019, at Østre Landsret slog fast, at man ikke kan fastholde en p-afgift, hvis det eneste, bilisten har gjort forkert, er at taste ét ciffer forkert, når vedkommende har registreret parkering.

Ifølge Berlingske valgte FDM at føre sagen mod kommunen til at starte med, fordi man havde modtaget over 100 henvendelser fra bilister, der havde haft enslydende oplevelser med at få en parkeringsafgift af Københavns Kommune.

Sagen fortsætter

Københavns Kommune har, ifølge FDM, ansøgt Procesbevillingsnævnet om lov til at indbringe sagerne for Højesteret.

– Det tager vi naturligvis til efterretning. Vi har henvendt os til Københavns Kommune og spurgt, hvordan den vil administrere lignende sager, indtil kærespørgsmålet er afklaret. Både i forhold til de p-afgifter, der allerede er givet for tastefejl, og dem, der eventuelt vil blive givet, siger afdelingschef i FDM, Lennart Fogh, i pressemeddelelsen.

Newsbreak.dk har talt med Jesper Borch, enhedschef for Center for Parkering ved Københavns Kommune om sagen. Han fortæller, at de i kommunen tager de to landsretsdomme alvorligt, og han forklarer, hvorfor kommunen nu forsøger at få sagerne prøvet ved Højesteret.

– Vi vil gerne have helt sikker juridisk grund under fødderne, og derfor har vi ansøgt procesbevillingsnævnet om lov til at indbringe sagen for Højesteret,” siger Jesper Borch.

Powered by Labrador CMS